Beloftenploeg op bezoek bij FC Den Bosch

29 oktober 2021

Jong FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) voor primeur in De Vliert.

In speelronde dertien van de Keuken Kampioen Divisie gaat Jong FC Utrecht op jacht naar een primeur: in ’s-Hertogenbosch winnen van FC Den Bosch. Het onderonsje tussen de Bosschenaren en de Utrechtse talenten begint vanavond om 20.00 uur.

Goede zaken deed Jong FC Utrecht vorige week, toen op eigen veld TOP Oss geklopt werd. Doelpunten van Rayan El Azrak en Nick Venema waren precies voldoende voor de volle mep: 2-1. En mede dankzij die drie tegen Tot Ons Plezier veroverde punten vindt het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic zich na twaalf speeldagen terug op plek acht in de Keuken Kampioen Divisie.

Vijf punten verschil
Negen plekken lager dan de Utrechters is FC Den Bosch terug te vinden. De manschappen van trainer Jack de Gier, die eerder deze week door Roda JC Kerkrade werden uitgeschakeld in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, verzamelden tot nu toe vijf punten minder dan de talenten uit de Domstad. De Bosschenaren wonnen de eerste twee wedstrijden van dit seizoen, om vervolgens in de tien duels die volgden nog twee keer als winnaars van het veld te stappen.

Angstgegner, in elk geval in ‘s-Hertogenbosch
Winnen in ’s-Hertogenbosch? Jong FC Utrecht deed het, sinds de ploeg in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie, nog nooit. In het seizoen 2018/2019 werd er een puntje geoogst in De Vliert (2-2), maar in alle overige gevallen verlieten de Utrechtse talenten de Brabantse provinciehoofdstad met lege handen. Het werd respectievelijk 1-0, 1-0, 3-2 en 3-0 voor FC Den Bosch, dat daarmee – in elk geval in ’s-Hertogenbosch – dus gerust een Angstgegner van Jong FC Utrecht genoemd mag worden.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd FC Den Bosch – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. FC Utrecht doet vanuit De Vliert via Twitter live verslag van het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje. Flitsen van de partij komen bovendien voorbij in het ESPN-schakelprogramma Voetbal op Vrijdag.