In de Eredivisie won FC Utrecht 38 keer van Willem II. Tegen geen enkele club behaalde de Utrechtse FC op het hoogste niveau zo veel zeges als tegen de Tricolores.

Afgelopen seizoen pakten de Utrechters de volle buit tegen de Tilburgers. In Noord-Brabant werd het 0-6 voor de Domstedelingen, die op eigen veld met 3-2 wonnen. In die 2 partijen was Sander van de Streek goed voor 3 doelpunten en 2 assists.

Van de laatste 13 thuiswedstrijden die FC Utrecht tegen Willem II speelde, won de ploeg uit Utrecht er 12. In die duels maakte de FC uit de Domstad 26 goals en vonden de Tilburgers 6 keer het net.

In elk van de laatste 10 Eredivisiewedstrijden waarin Willem II de score opende, kwam de Brabantse ploeg uiteindelijk ook als winnaar uit de bus.

FC Utrecht staat na 10 wedstrijden op 20 punten en dat is een evenaring van het puntenrecord van de club na 10 duels, dat stamt van 1983/1984. Dat bewuste seizoen won FC Utrecht in speelronde 11 met 6-2 van PEC Zwolle.

Als op basis van de statistiek ‘Expected goals’, ook wel xG genoemd, een Eredivisieranglijst zou worden opgemaakt op dit moment, dan zou Willem II niet de 18 punten hebben die de ploeg nu heeft, maar op 8 punten staan. Geen enkele Eredivisieclub presteert in werkelijkheid zo veel beter ten opzichte van de voorspelling op basis van xG dan Willem II.

Van de 5 keer dat FC Utrecht dit seizoen aantrad in Stadion Galgenwaard, won de club uit Utrecht er 4. Alleen RKC Waalwijk snoepte FC Utrecht punten af aan het Herculesplein dit seizoen: 2-2.

Willem II-thuis, dat is ook een weerzien met Emil Bergström. De Zweed wordt door de Utrechters aan de Tilburgers verhuurd dit seizoen.

In elk van de 5 gespeelde thuiswedstrijden maakte FC Utrecht dit seizoen minimaal 2 doelpunten. Het lukte de FC uit de Domstad nog nooit om dat tijdens de eerste 6 thuismatchen van de jaargang te doen.

Willem II heeft drie spelers die zich momenteel clubtopscorer mogen noemen: Mats Köhlert, Kwasi Wriedt en Ché Nunnely, ieder met 3 goals. Nunnely speelde van 2009 tot 2012 in de jeugdopleiding van FC Utrecht.

De clubtopschutter van FC Utrecht is Tasos Douvikas. Hij heeft 4 Eredivisiedoelpunten gemaakt dit seizoen. De Utrechters hebben ook 3 spelers met 3 treffers: Moussa Sylla, Bart Ramselaar en Simon Gustafson.

Verdediger Mark van der Maarel van FC Utrecht staat op scherp. Bij Willem II keert Derrick Köhn terug van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO