In alle competities verloor FC Utrecht in slechts 1 van de laatste 15 ontmoetingen met sc Heerenveen. Dat was in de heenwedstrijd van de play-offs om Europees voetbal in het voorjaar van 2018. In het Abe Lenstra Stadion werd het toen 4-3 voor de Friezen, waarna FC Utrecht dankzij een zege in Stadion Galgenwaard in de return zich wist te plaatsen voor de finale.

De vorige keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen sc Heerenveen speelde, werd het 1-1. Henk Veerman zette de bezoekers al vroeg op voorsprong. Gyrano Kerk scoorde de gelijkmaker.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie van sc Heerenveen won, was op 15 mei 2019. Het werd die dag 3-1 in Utrecht, waar Willem Janssen, Sander van de Streek en Cyriel Dessers namens de FC tot scoren kwamen.

FC Utrecht pakte 17 punten in de eerste 9 partijen van dit seizoen. Alleen in de jaargang 2009/2010 verzamelden de Utrechters meer punten in de eerste 9 duels: 18 stuks, destijds.

sc Heerenveen heeft 13 punten op dit moment. Die punten pakten de Friezen tegen de huidige nummers 13, 14, 15, 16 en 18 van de ranglijst. Het team van Johnny Jansen verloor 4 keer, en al die nederlagen waren tegen teams uit het huidige linkerrijtje.

Bij een zege op sc Heerenveen evenaart FC Utrecht het puntenrecord van de club na 10 Eredivisieduels: 20 in 1983/1984 onder leiding van Barry Hughes. Voor de goede orde: uiteraard zijn voor deze statistiek alle seizoenen omgerekend naar het driepuntensysteem.

Alleen koploper Ajax (541 speelminuten) stond dit Eredivisieseizoen meer minuten op voorsprong dan sc Heerenveen: 327.

Op eigen veld is FC Utrecht dit seizoen nog ongeslagen. In de Eredivisie won de Utrechtse FC 3 thuisduels en speelde het 1 keer gelijk aan het Herculesplein. Alleen Feyenoord en FC Twente zijn in eigen huis ook nog ongeslagen deze jaargang.

Tasos Douvikas was in de 4 thuispartijen van FC Utrecht steeds direct betrokken bij een doelpunt. De international van Griekenland is de enige speler die in dit Eredivisieseizoen in alle thuisduels van zijn club nog een direct aandeel had in een treffer.

Bij 8 van de 11 doelpunten van sc Heerenveen was tenminste één van de Veermannen – Henk en Joey – betrokken. Henk is clubtopscorer met 5 treffers, Joey bereidde de meeste goals voor: 4 stuks.

De laatste 2 FC Utrecht’ers die in hun eerste 5 thuisduels namens de FC direct betrokken waren bij een goal: Harry Decheiver in 1997/1998 (6 doelpunten, 1 assist) en Ruud Boymans in 2014/2015 (6 treffers).

Alleen tegen Vitesse (7 keer) scoorde FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen in de Eredivisie vaker dan tegen sc Heerenveen: 5 maal.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO