AZ verloor zijn laatste Eredivisie-duel tegen FC Utrecht: 0-1 in Alkmaar op 27 januari 2021. Sander van de Streek groeide uit tot de matchwinner met een prachtgoal.

FC Utrecht won in de Eredivisie drie van zijn laatste zes uitwedstrijden bij AZ. Dat is net zo veel als in de 29 jaar daarvoor.

AZ kan voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 opeenvolgende Eredivisie-duels verliezen van FC Utrecht. De Domstedelingen haalden toen twee keer stevig uit: 0-3 in Alkmaar en 6-2 in Utrecht.

FC Utrecht heeft zeventien punten na acht Eredivisie-duels dit seizoen, een evenaring van het clubrecord van 2009/2010 onder Ton du Chatinier.

FC Utrecht won in de vorige speelronde met 0-1 bij Ajax en boekte daarmee zijn derde overwinning op rij in de Eredivisie.

De Domstedelingen wonnen in oktober-november 2018 voor het laatst vier Eredivisie-duels op rij. Het tweede duel in die reeks was een 2-1 thuisoverwinning op AZ.

De 1-0 nederlaag bij FC Twente is de enige nederlaag van FC Utrecht in zijn laatste dertien uitduels in de Eredivisie.

Alleen Ajax en FC Utrecht incasseerden minder dan negen goals dit Eredivisie-seizoen. De Utrechters incasseerden nog nooit minder dan zes goals in zijn eerste negen duels van een Eredivisie-seizoen.

FC Utrecht scoorde al tien goals uit standaardsituaties dit Eredivisie-seizoen inclusief vijf penalty's, ten minste 4 meer dan alle andere clubs.

De laatste zes Eredivisie-goals van Utrecht werden gemaakt door zes verschillende spelers: Anastasios Douvikas, Moussa Sylla, Bart Ramselaar, Mimoun Mahi, Willem Janssen en Django Warmerdam.

Joris van Overeem (81 Eredivisie-duels, 7 goals) en Adam Maher (91 Eredivisie-duels, 13 goals) hebben een verleden bij AZ.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO