Yuya Ikeshita tekent profcontract

23 november 2021

Middenvelder voor twee jaar verbonden aan FC Utrecht.

De 19-jarige Yuya Ikeshita heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2023 aan FC Utrecht verbindt. In de overeenkomst met de middenvelder van Jong FC Utrecht is ook een optie tot verlenging met een jaar, tot medio 2024, opgenomen.

Ikeshita speelt al sinds 2015 in de Academie van FC Utrecht. Daarvoor kwam hij uit voor USV Elinkwijk, de jeugdopleiding van Ajax en SC Buitenveldert. Op 2 maart 2021 maakte de defensieve middenvelder zijn debuut voor Jong FC Utrecht, in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

“Dit is natuurlijk een mooi moment”, vertelt Ikeshita in het interview na zijn contractondertekening. Zijn kwaliteiten als voetballer beschrijft de middenvelder als volgt: “Ik ben een box-to-box middenvelder die een goede trap en techniek in huis heeft.” De toekomst ziet Ikeshita als volgt voor zich: “Ik hoop natuurlijk mijn minuten in het eerste te maken, maar daarvoor zal ik mij moeten laten zien bij Jong FC Utrecht.”

“Yuya heeft zich de afgelopen periode ontwikkeld tot een stabiele factor bij Jong FC Utrecht,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij is de veldspeler met de meeste speelminuten in Jong FC Utrecht dit seizoen, waar hij onder meer zijn kwaliteiten als balafpakker en schakel tussen de verdediging en aanval toont. We hebben er vertrouwen in dat we samen de volgende stappen in zijn ontwikkeling gaan zetten.”