Één punt was er nodig voor FC Utrecht O16 in de wedstrijd tegen nummer 2 op de ranglijst, ADO Den Haag O16, om te promoveren naar de hoogste divisie in de tweede seizoenshelft. En dat punt kwam er. Na een moeizame wedstrijd op het hoofdveld van Zoudenbalch stond er na afloop 1-1 op het scorebord. En gezegd moet worden dat dit een goede weerspiegeling van de wedstrijd was. De ploeg van trainer Kevin van Veen had voorafgaande aan de wedstrijd pas één keer een gelijkspel moeten toestaan en won de overige wedstrijden. Dat ene gelijkspel was ook tegen de tegenstander van deze dag. Daarom begon FC Utrecht O16 ook vol overgave aan de ontmoeting, en dat resulteerde al snel in prima aanvallen en dito kansen. Slechts één daarvan werd benut, Amir Saleh kon na een prima aanval over links het laatste tikje geven: 1-0. In de loop van de eerste helft verloor FC Utrecht O16 echter de controle over de wedstrijd, de ploeg had veel moeite met het agressieve en fysieke spel van de tegenstander en dat resulteerde in goede kansen voor ADO, keeper Justin Eversen bleek echter een sta in de weg voor een mogelijke gelijkmaker.

Vlak na rust was echter ook Eversen kansloos na een uitbraak van ADO Den Haag O16, waarbij zowel op het middenveld als in de verdediging duels veel te gemakkelijk verloren gingen. Een verdiende gelijkmaker voor ADO Den Haag O16 als gevolg. Middels een aantal wissels probeerde trainer Kevin van Veen met name het middenveld weer in handen te krijgen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was dan ook weer voor de Utrechters, al bleven echter grote kansen uit. Mede omdat de uitstekende arbitrage een roep om een strafschop door de hele ADO bank volledig terecht wegwuifde, bleef het bij de 1-1. Met deze uitslag is FC Utrecht O16 zeker van tenminste een tweede plaats op de ranglijst en dat geeft recht op promotie naar Divisie 1, en dat was de doelstelling van de ploeg voor de eerste seizoenshelft. Gezien de reactie van de Utrechtse spelers na afloop, was men daar echter niet zo blij mee, want ze hadden deze wedstrijd maar wat graag gewonnen. Op zich een juiste instelling, nietwaar trainer Kevin van Veen? "Ja natuurlijk, maar we mogen echter ook enorm tevreden zijn met de promotie, want daar hebben we naar toegewerkt. En dat hebben we hartstikke goed gedaan. Ik ben dan ook trots op de groep. Nog even terugkomend op de wedstrijd van vandaag: we hadden veel moeite met de hoge druk van de tegenstander en werden daardoor ook vaak kwetsbaar in de tegenaanval. Compliment aan onze keeper die ons op de been hield. De tweede helft speelde ADO Den Haag O16 meer opportunistisch en kwamen wij niet meer tot grote kansen. Dus ik vind de 1-1 terecht. Natuurlijk gaan we nu ook nog proberen het kampioenschap in de wacht te slepen en daarnaast ons a.s. dinsdag in Eindhoven proberen te plaatsen voor de volgende bekerronde", aldus Van Veen.
FC Utrecht O16 speelt inderdaad a.s. dinsdag de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven O16, de aftrap is dan om 17.00 uur in het Jan Louwersstadion in Eindhoven. Pas op 4 december is de volgende competitiewedstrijd, in Doetinchem is dan De Graafschap O16 de tegenstander.

Scoreverloop:
"04 1-0 Amir Saleh
"46 1-1 Dan Schallenberg

Opstelling FC Utrecht O16: Justin Eversen, Jahlani Fonteni, Adonaï Kuseke, Olivier van Zijl, Ty-shaun van Gönter, Jahrnell Wijngaarde ("41 Timo Jansen), Amir Saleh ("77 Ronnie Klaver), Tyron Mensah ("58 Noë Misumi), Tijn den Boggende, Kelechi Idegwu, Gustav Arcos Sundqvist.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!

Uitslagen zaterdag 13 november:

SDO O10 FCU O9 9-5
FC Utrecht O10/O9 NEC O10 24-25
FC Utrecht O11 NEC O11 12-14
FC Utrecht O12 sc Cambuur O12 30-4
FC Utrecht O14 Willem II O14 4-1
FC Utrecht O15 Helmond Sport O15 2-3
FC Utrecht O16 ADO Den Haag O16 1-1
Genk O18 FC Utrecht O18 3-2
O13 wedstrijd was afgelast.
O17 had vrij.