Op een koud en nat Sportcomplex Zoudenbalch stond er een kraker op het programma. De nummers een en twee van de competitie speelden tegen elkaar. De winnaar van deze editie zou goede zaken kunnen doen voor promotie richting de hoogste divisie. De teams hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld dit seizoen, waarbij de teams elkaar steeds in evenwicht hielden. Het beloofde dus een spannende dag te worden.

De gasten uit Zwolle kwamen goed uit de startblokken. Zij creĆ«erden een aantal goede mogelijkheden. FC Utrecht O14 kwam op momenten goed weg doordat de bal van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant werd FC Utrecht O14 met name gevaarlijk door snel om te schakelen. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een voorsprong voor FC Utrecht O14 nadat de bal goed werd veroverd op de helft van PEC Zwolle O14.

Vlak voor rust werd een corner niet goed verdedigd en ging de bal via de paal en de rug van een speler van FC Utrecht O14 het eigen doel in. De kleedkamers werden opgezocht met een 1-1 ruststand.

Na rust was er op beide kanten van het veld veel druk. Waardoor het wat onrustig was. De Zwollenaren hadden wat beter veldspel, FC Utrecht O14 creĆ«erde grotere kansen en raakte zelfs de paal en de lat. Na een prachtige dieptepass van de gasten werd de spits van PEC Zwolle O14 onreglementair binnen de 16 naar de grond gewerkt. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten, 1-2 met nog tien minuten te spelen.

Direct na de aftrap volgde de reactie van FC Utrecht O14, een mooie aanval werd fantastisch bekroond met een doelpunt: 2-2. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, hetgeen een terechte afspiegeling leek van het wedstrijdbeeld. Maar in de allerlaatste minuut werd na goed afjagen de bal veroverd op de helft van PEC Zwolle O14. De spelers van FC Utrecht O14 speelde het mooi uit en rondden de daaropvolgende aanval fantastisch af: 3-2!

Een knappe overwinning waardoor promotie naar divisie 1 een stap dichterbij is gekomen.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!