Nog ongeveer acht minuten zijn er te spelen op Sportcomplex Zoudenbalch, als invaller Achraf Douiri oog in oog met Fabian de Keijzer de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de overwinning bezorgt. De beloftenploeg speelt met passie, is geconcentreerd en is fel in de duels. Een keer zijn de Volendammers de Domstedelingen te slim af. Douiri verschalkt De Keijzer vlak voor tijd: 0-1. Jong FC Utrecht heeft vandaag minstens een punt verdiend, maar krijgt dat niet tegen FC Volendam.

Geconcentreerde start
Jong FC Utrecht start geconcentreerd aan het duel met FC Volendam. Het duurt dan ook niet lang of Raymond Huizing en Ayman Sellouf hebben al mogelijkheden op de openingstreffer. Huizing mist echter net sprongkracht om een bal richting het doel van Stankovic te koppen en Sellouf ziet zijn schot geblokt worden door een Volendams been. Rayan El Azrak krijgt niet veel later een grotere kans namens de beloftenploeg, maar ook daar ligt doelman Stankovic in de weg.

Volendam laat van zich horen
Tegen het einde van de eerste helft melden ook de Noord-Hollanders zich meermaals bij het doel van De Keijzer. Boy Deul probeert het van afstand maar zijn schot wordt goed gepareerd door de doelmam van de Domstedelingen. Vlak voor rust weet Gaetano Oristanio ook een poeier te produceren op het Utrechtse doel, dat uiteindelijk terechtkomt in het vangnet.

Spel gaat over en weer
In het prille begin van de tweede helft weten zowel de Utrechters als de Noord-Hollanders gevaar te stichten. De laatste eindpass van Robert Mühren komt echter niet aan bij een Volendammer, waardoor de Utrechtse talenten die aanval gemakkelijk onschadelijk kunnen maken. Ook Remco Balk krijgt een opgelegde kans wanneer hij pijlsnel de diepte wordt ingestuurd. De Volendamse defensie staat zijn mannetje en daarmee wordt een Utrechts doelpunt voorkomen.

Koploper pakt winst
In de slotfase van de wedstrijd is het De Keijzer die de Domstedelingen meerdere malen op de been houdt. Op een schot van Douiri brengt de Utrechtse doelman knap redding en een kopbal van aanvoerder Damon Mirani verdwijnt vervolgens rakelings voorlangs. Acht minuten voor het einde gaat het dan alsnog mis, FC Volendam neemt drie punten mee naar Noord-Holland: 0-1.

Volgend duel: Excelsior-uit
Aanstaande vrijdag reist de ploeg van Darije Kalezic af naar Rotterdam, Kralingen om precies te zijn. Nadat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie vandaag op bezoek kwam in Utrecht, treft het beloftenteam aanstaande vrijdag dus de nummer twee van de ranglijst. Het laatste treffen met de Rotterdammers vond plaats op 12 maart van deze jaargang. Toen verloor Jong FC Utrecht met 2-0 in het Van Donge & De Roo Stadion. Thuis werd er vorig seizoen wel gewonnen, met 3-2. Odysseus Velanas, Jeredy Hilterman en Hicham Acheffay scoorden namens Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht – FC Volendam 0-1 (0-0)
82. Achraf Douiri, 0-1.

Gele kaarten: Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing (88. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Joshua Mukeh, Arthur Zagre, Albert Lottin, Yuya Ikeshita (88. Nick Venema), Rayan El Azrak (63. Mees Rijks), Mohamed Mallahi, Remco Balk, Ayman Sellouf (88. Eros Maddy).

Opstelling FC Volendam:
Filip Stankovic; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Daryl van Mieghem, Calvin Twigt (74. Alex Plat), Martijn Kaars (63. Achraf Douiri), Gaetano Oristanio (63. Lequincio Zeefuik), Dean James, Robert Mühren (90. Mike Eerdhuijzen), Boy Deul.