Pijnlijke avond voor beloftenploeg

05 november 2021

Jong FC Utrecht beleeft frustrerende avond en verliest dik van FC Eindhoven: 0-6.

Jong FC Utrecht heeft op Sportcomplex Zoudenbalch een domper te verwerken gekregen. FC  Eindhoven was een maatje te groot in Utrecht, en haalde flink uit. Het verschil maakten de Noord-Brabanders al in de eerste helft, toen na 45 minuten er al 0-4 op scorebord stond. Mitchel van Rosmalen en Valentino Vermeulen brachten de eindstand op 0-6.

Nick Venema grijpt na een kwartiertje spelen op Sportcomplex Zoudenbalch, als de Utrechtse talenten al met 0-2 achterstaan, hard in ter hoogte van het middenveld. Met die ingreep wil de aanvoerder van Jong FC Utrecht duidelijk maken dat de ploeg beter voor de dag zal moeten komen wil er vanavond een resultaat in zitten tegen FC Eindhoven. Die tackle beschrijft de avond van de Domstedelingen in een woord: frustrerend.

Eindhovenaren starten beter
Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de gasten uit Noord-Brabant. Nadat Barnabás Rácz al rakelings voorlangs heeft geschoten is het niet veel later dan ook meteen raak. Uit een hoekschop weet aanvoerder Mawouna Amevor de gasten uit de Lichtstad op voorsprong te koppen. Fabian de Keijzer toucheert zijn kopbal nog wel, maar dat is niet voldoende om een vroege tegentreffer te voorkomen: 0-1.

Gasten breiden voorsprong uit
Jong FC Utrecht krijgt in de openingsfase geen grip op het duel en daar weet FC Eindhoven wel raadt mee. Wederom een hoekschop zorgt ervoor dat de marge na een kwartier spelen al op twee wordt gezet. Ditmaal is het Jort van der Sande die de bal bij de eerste paal binnenloopt: 0-2. Niet veel later is het Brian de Keersmaecker die het maar eens van afstand probeert en met succes. De Keijzer is kansloos op zijn afstandsschot en Jong FC Utrecht kijkt tegen een 0-3 achterstand aan.

Jong FC Utrecht krijgt geen grip
Dat het een hele zware avond wordt blijkt wel als de gasten de vierde treffer van de avond al binnen het half uur weten te produceren. Dat doelpunt valt voor de derde keer vanavond uit een dood spelmoment: een hoekschop. Wederom is het Van der Sande die op de goede plek staat en de hoekschop van Joey Sleegers binnenkopt, de 0-4 is een feit. Gabriël Culhaci is namens de Domstedelingen nog het dichtste bij een doelpunt, maar zijn schot vliegt langs de kruising.

Spaarzame mogelijkheden
In de tweede helft dienen zich dan voor het eerst een periode achter elkaar enkele mogelijkheden voor bij Jong FC Utrecht. Venema is dichtbij een doelpunt met het hoofd en enkele minuten later stelt Davy van den Berg doelman Nigel Bertrams op de proef. Verder dan dat komt Jong FC Utrecht echter niet.

FC Eindhoven dendert door
Na flink wat wissels aan beide kanten is het FC Eindhoven dat niet van plan is om het bij 0-4 te houden. De Noord-Brabanders strooien nog wat meer zout in de wonden met invaller Jasper Dahlhaus, die De Keijzer voor een vijfde keer verschalkt: 0-5. Ayman Sellouf, die eveneens in het veld is gekomen, raakt in de slotfase met een afstandsschot nog de paal. Toch is het in de ultieme slotfase Valentino Vermeulen die nog een dreun uitdeelt. 0-6 is de eindstand op Sportcomplex Zoudenbalch.

Op naar Breda
De volgende tegenstander van Jong FC Utrecht is NAC Breda. Eerst volgt er volgende week een interlandweekend, waarin de beloftenploeg niet in actie zal komen. Op vrijdag 19 november maakt het team van Darije Kalezic de reis naar Noord-Brabant, om aan te treden tegen NAC Breda. Het treffen met de Bredanaars is onder andere een weerzien met Odysseus Velanas, die afgelopen zomer de overstap maakte naar NAC. Halverwege december zal het eerste elftal van de Domstedelingen ook afreizen naar het Rat Verlegh Stadion. Dan staat namelijk de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op het programma.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 0-6 (0-4)
8. Mawouna Amevor, 0-1.
15. Jort van der Sande, 0-2.
24. Brian de Keersmaecker, 0-3.
30. Jort van der Sande, 0-4.
65. Jasper Dahlhaus, 0-5.
86. Valentino Vermeulen, 0-6.

Gele kaarten: Nick Venema (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 325.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Julliani Eersteling, Raymond Huizing, Kjeld van den Hoek (72. Rida El Barjiji), Gabriël Culhaci, Yuya Ikeshita (82. Imanuel Bonsu), Davy van den Berg, Rayan El Azrak, Oussama Alou (62. Ayman Sellouf), Nick Venema (72. Derensili Sanches Fernandes), Eros Maddy (46. Mees Rijks).

Opstelling FC Eindhoven:
Nigel Bertrams; Mawouna Amevor, Maarten Peijnenburg, Pieter Bogaers, Jens van Son (69. Mitchel van Rosmalen), Jort van der Sande (69. Dave de Meij), Joey Sleegers (64. Enrico Hernández), Brian de Keersmaecker (76. Jordy Huybers), Valentino Vermeulen, Collin Seedorf, Barnabás Rácz (64. Jasper Dahlhaus).