Ook wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zonder publiek

26 november 2021

FC Utrecht treft, na Heracles Almelo, ook Go Ahead Eagles in leeg Stadion Galgenwaard.

Ook de wedstrijden van FC Utrecht in speelronde 15, 16 en 17 in de Eredivisie worden gespeeld zonder publiek. Dat heeft het demissionaire kabinet vanavond (vrijdag) medegedeeld tijdens een persconferentie waarin de maatregelen zijn bekendgemaakt die tot en met zaterdag 18 december in Nederland van kracht zijn, met het oog op de coronasituatie.

Twee weken geleden werd al besloten in profvoetbal in Nederland voor een periode van drie weken geen publiek aanwezig mocht zijn. Die maatregel is nu dus verlengd. Daardoor speelt FC Utrecht in een leeg Stadion Galgenwaard tegen Heracles Almelo (zondag 28 november) en Go Ahead Eagles (zaterdag 11 december), en treffen de voetballers uit de Domstad PSV in Eindhoven (zaterdag 4 december), NAC in Breda (dinsdag 14 december) en Fortuna in Sittard (zaterdag 18 december) in lege stadions.

Seizoenkaarthouders, leden van de Business Club en supporters met losse tickets voor één of meerdere van de bovengenoemde wedstrijden ontvangen van FC Utrecht een e-mail met daarin meer informatie over de bestelde kaarten en de gevolgen van deze beslissing.