Oefenduel in Tilburg: onderuit tegen Willem II

10 november 2021

FC Utrecht in vriendschappelijke wedstrijd met 2-1 geklopt.

In een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren verloor FC Utrecht vanmiddag (woensdag) met het kleinst mogelijke verschil van Willem II. Op het trainingsveld van de Tilburgers werd het 2-1 voor de Brabanders.

Hij loopt als het ware tegen de bal aan, Remco Balk. Van nog best een behoorlijke afstand schiet de aanvaller de bal prachtig de bovenhoek in; een gelegenheid die hij krijgt dankzij goed voorbereidend werk van Moussa Sylla. Amper een kwartier is er dan gespeeld op een trainingsveld naast het Koning Willem II Stadion, en het staat al 1-1.

Willem II’s Griek trefzeker
Het openingsdoelpunt wordt gescoord door Argyris Kampetsis. De Griekse spits van Willem II, die in tegenstelling tot de Griekse aanvaller van FC Utrecht Tasos Douvikas die met de nationale ploeg op pad is wel van de partij is, verschalkt Eric Oelschlägel. De Duitse goalie zit nog wel aan de bal, maar kan na dik tien minuten spelen de openingstreffer niet voorkomen (1-0).

Volop kansen
Naast Douvikas zijn bij FC Utrecht ook Fabian de Keijzer en Quinten Timber afwezig vanwege verplichtingen met een vertegenwoordigende ploeg; in hun geval Jong Oranje. Met onder anderen Arthur Zagre, Davy van den Berg en Adrián Dalmau in de basis komen de Utrechters tegen de Tilburgers tot behoorlijk wat kansen - beduidend meer ook dan de Brabanders. Maar pogingen van onder anderen Van den Berg (schot gekraakt), Hidde ter Avest (sliding, de bal gaat voorlangs), nogmaals Van den Berg (schot gesmoord) en Sylla (schot, over) leveren voor de rust niet nog een Utrechtse treffer op.

Verdiende gelijkmaker blijft uit
Willem II zet daar nog voor de break wel een tweede doelpunt tegenover. John Yeboah brengt met een inzet van dichtbij vijf minuten voor de rust de stand op 2-1. Na de break ziet Hoofdtrainer René Hake hoe doelpogingen van onder anderen Adam Maher (vrije trap in de muur), Ter Avest (schot, over), Mark van der Maarel (schot, Connor van den Berg maakt er een hoekschop van), Raymond Huizing (zijn inzet is ook een prooi voor de Willem II-doelman), Dalmau (klutssituatie voor het Tilburgse doel, waarbij de Spanjaard de bal net niet het laatste zetje kan geven) en Maher (vrije trap, over) niet de gelijkmaker opleveren die gezien het spelbeeld verdiend is. 

SC Cambuur-uit, daarna Heracles Almelo-thuis
FC Utrecht begint aan het laatste competitieblok van dit kalenderjaar met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Utrechters spelen op zondag 21 november in Friesland, waar die dag om 20.00 uur wordt afgetrapt. Op zondag 28 november staat de volgende match in Stadion Galgenwaard op het programma. Heracles Almelo is dan de tegenstander. Die pot begint om 14.30 uur.

Willem II - FC Utrecht 2-1 (2-1)
12. Argyris Kampetsis 1-0
14. Remco Balk 1-1
39. John Yeboah 2-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Opstelling Willem II:
Jorn Brondeel (46. Connor van den Berg); Vincent Schippers, Emil Bergström (66. Amine Lachkar), Ulrik Jenssen (66. Sam Tel), Miquel Nelom; Ringo Meerveld, Godfried Roemeratoe, Görkem Saglam; John Yeboah, Argyris Kampetsis (75. Kwasi Wriedt), Elton Kabangu.

Opstelling FC Utrecht: 
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (68. Raymond Huizing), Mark van der Maarel, Willem Janssen (46. Rick Meissen), Arthur Zagre; Joris van Overeem (46. Adam Maher), Davy van den Berg, Bart Ramselaar (46. Mohamed Mallahi); Moussa Sylla (76. Derensili Sanches Fernandes), Adrián Dalmau, Remco Balk.