Mees Rijks in kwalificatietoernooiselectie Oranje Onder 19

05 november 2021

FC Utrecht-aanvaller met land- en leeftijdsgenoten naar Israël.

Met Oranje Onder 19 gaat Mees Rijks deze maand een EK-kwalificatietoernooi spelen in Israël. De aanvaller van FC Utrecht maakt deel uit van de 21-koppige toernooiselectie die is samengesteld door bondscoach Bert Konterman.

Oranje Onder 19 begint aan het kwalificatietoernooi met een wedstrijd tegen Moldavië Onder 19 op woensdag 10 november. Op zaterdag 13 november wacht de Nederlandse talenten een partij tegen Cyprus Onder 19 en tot slot wordt er op dinsdag 16 november tegen Jong Israël gespeeld. De eerste twee duels zijn in Shefayim, de derde match wordt in Netanya gespeeld.

Van de vier teams in de groep plaatsen zich er twee voor de volgende fase van de kwalificatiecyclus, de zogeheten Elite Ronde. Die wordt gehouden in het voorjaar. De zeven groepswinnaars van de Elite Ronde plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap, waaraan naast die zeven ploegen ook Slowakije Onder 19 deelneemt. Dat land is gastland van het toernooi en derhalve automatisch geplaatst.

Mees Rijks maakte op 6 oktober zijn Oranje Onder 19-debuut. De aanvaller van FC Utrecht kwam drie dagen later opnieuw in actie en maakte toen, in het duel met Slowakije Onder 19, zijn eerste treffer in het shirt van Oranje Onder 19.

De selectie van Oranje Onder 19:
Julius Dirksen (Ajax), Kian Fitz-Jim (Ajax), Naci Ünüvar (Ajax), Youri Regeer (Ajax), Fedde de Jong (AZ), Myron van Brederode (AZ), Mees Rijks (FC Utrecht), Bjorn Meijer (FC Groningen), Lennard Hartjes (Feyenoord), Mimeirhel Benita (Feyenoord), Dani van den Heuvel (Leeds United, Engeland), Robin Roefs (NEC), Xavi Simons (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Gabi Caschili (PEC Zwolle), Samir Lagsir (PEC Zwolle), Aron van Lare (PSV), Mylian Jimenez (PSV), Emmanuel Emegha (Sparta Rotterdam), Farouq Limouri (Sparta Rotterdam), Jafar Bynoe (Sparta Rotterdam), Justin Hubner (Wolverhampton Wanderers, Engeland).