Jong FC Utrecht op Zoudenbalch tegen FC Eindhoven

05 november 2021

Utrechtse talenten kunnen Brabanders passeren op Keuken Kampioen Divisie-ranglijst.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) in Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch komt Jong FC Utrecht in actie tegen FC Eindhoven. Het duel met de Brabanders begint aan de Koningsweg om 20.00 uur.

Kansen voor het oogsten van één of meerdere punten waren er afgelopen week in ’s-Hertogenbosch voor Jong FC Utrecht meer dan voldoende, maar toch stapten de talenten uit de Domstad met een 2-1 nederlaag van het kunstgrasveld af in Stadion De Vliert. FC Den Bosch ging net even wat kiener met de mogelijkheden om, en dan zat het in sommige fases simpelweg ook net even niet mee voor de Utrechtse beloftenequipe, die een week eerder juist met diezelfde score van TOP Oss had gewonnen dankzij een winnende treffer van Nick Venema in de slotfase van de partij.

Meestal een klein verschil
Wat na dertien speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie opvalt, is dat de verschillen in de wedstrijden van Jong FC Utrecht nooit heel groot zijn. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic won twee keer met drie doelpunten verschil (thuis van Telstar en uit van Helmond Sport) en verloor een keer met een marge van twee, uit bij Jong Ajax. Verder was het verschil tussen de Utrechtse beloftenploeg en de tegenstander telkens één doelpunt (zeven keer) of was er zelfs geen verschil (drie maal).

Brabantse verrassing in Rotterdam
Bij de wedstrijden van FC Eindhoven is een soortgelijk patroon te ontdekken. De ploeg uit de Lichtstad won of verloor dit seizoen nog nooit met een verschil dat groter was dan twee doelpunten. De blauw-witten, getraind door Rob Penders, zorgden afgelopen zaterdag voor een verrassing door in Rotterdam met 3-4 van Excelsior te winnen. Daarmee spoelden de Brabanders de zure nasmaak van een midweekse bekeruitschakeling – FC Eindhoven verloor in Ermelo met 2-1 van DVS’33 – enigszins weg.

Twee punten verschil
Op de ranglijst ontlopen Jong FC Utrecht en FC Eindhoven elkaar ook niet veel. De Utrechters staan tiende met achttien punten, de Brabanders bezetten plaats zes en verzamelden tot nu toe twintig punten. Lukt het de talenten uit de Domstad om voor de tweede keer sinds de toetreding tot de Eerste Divisie van FC Eindhoven te winnen, dan stijgen ze dus direct minimaal één plek. Die ene overwinning, overigens, dateert van 17 maart 2017. Toen werd het in Utrecht 3-1 voor de beloftenploeg, waarvoor die dag Dani van der Moot, Odysseus Velanas en Nick Venema scoorden.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Eindhoven wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint daar vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur ook aan de kassa aan de Koningsweg te koop. Voor het geval je niet van de partij bent: FC Utrecht doet via Twitter rechtstreeks verslag van de partij, waarvan flitsen bovendien worden uitgezonden in het ESPN-schakelprogramma Voetbal op Vrijdag.