Jong FC Utrecht ontvangt koploper FC Volendam

22 november 2021

Utrechtse talenten vanavond (maandag) in actie tegen Keuken Kampioen Divisie-lijstaanvoerder.

De beloftenploeg van FC Utrecht krijgt vanavond (maandag) bezoek van Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam. Het duel tussen de Utrechtse talenten en de Noord-Hollandse ranglijstaanvoerder begint om 20.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch, waar vanwege de huidige coronamaatregelen geen publiek welkom is.

Een doelpunt van Raymond Huizing, nota bene zijn eerste treffer in het betaalde voetbal, leverde Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag een punt op in het Rat Verlegh Stadion. Daar speelde het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic met 1-1 gelijk tegen NAC Breda.

Bijzonder duel voor Kasius
FC Volendam oogstte vrijdag ook een punt. De equipe van trainer Wim Jonk maakte er tegen Jong Ajax een spektakelstuk van: 4-4 werd het in Amsterdam. Daar was het Denso Kasius die diep in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Voor Kasius is het duel van vanavond speciaal: de verdediger wordt door FC Volendam namelijk van FC Utrecht gehuurd. Kasius is een vaste basisspeler van Het Nieuwe Oranje en scoorde tot nu toe vijf keer voor de Noord-Hollanders.

Aan elkaar gewaagd
Jong FC Utrecht kwam in alle vijf voorgaande competitiethuiswedstrijden tegen FC Volendam tot scoren, maar hield zelf in geen van al die partijen de nul. Van de tien keer dat de Utrechtse beloftenploeg in de Eerste Divisie tegen de Volendammers speelde, wonnen de Domstedelingen er vier. Vijf maal zegevierden de Noord-Hollanders, één keer werd het gelijk.

Dertiende plek
Het Utrechtse beloftenteam staat op plek dertien in de Keuken Kampioen Divisie, die door FC Volendam wordt aangevoerd. De Volendammers verloren dit seizoen slechts één keer en zijn nu dertien partijen ongeslagen. Robert Mühren is de clubtopschutter van de formatie van Jonk. Hij vond vijftien maal het net dit seizoen.

Updates via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Volendam begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden door ESPN. FC Utrecht doet via Twitter bovendien live verslag van de match.