Jong FC Utrecht neemt punt mee terug uit Breda

19 november 2021

Beloftenploeg speelt in Rat Verlegh Stadion met 1-1 gelijk tegen NAC Breda.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de uitpartij tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion werd het vanavond (vrijdag) 1-1.

De actie van Mohamed Mallahi is er eentje waarvan dreiging uitgaat, de overtreding van Jethro Mashart maakt daar een einde aan. Althans, voor even. Dan, een minuut of tien na de rust, meldt Rayan El Azrak zich bij de vrije trap die volgt na de tackle van Mashart op Mallahi. De Jong FC Utrecht-speler slingert de bal voor het doel en daar staat Raymond Huizing precies op de goede plek. De verdediger neemt de bal vol op z’n slof en laat Nick Olij kansloos. Met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, in wat zijn 41ste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie is, zorgt Huizing voor de 1-1.

Leeg Rat Verlegh Stadion
Het is een verdiende tussenstand in het lege Rat Verlegh Stadion, waar vanwege coronamaatregelen geen toeschouwers aanwezig zijn. Daar, in Breda, kijkt Jong FC Utrecht in totaal een klein kwartier aan tegen een achterstand. Die loopt het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic op vanuit een hoekschop in de eerste minuut na de rust. Julliani Eersteling, de rechtsback van de beloftenploeg uit Utrecht, is degene die onfortuinlijk genoeg de bal het laatste zetje geeft (1-0).

Sterke eerste helft
In de eerste helft is Jong FC Utrecht de bovenliggende partij. De formatie van Kalezic krijgt behoorlijke kansen via onder anderen Ayman Sellouf, Mallahi en Nick Venema en komt eigenlijk alleen in de laatste minuut van het eerste wedstrijddeel in de problemen. Dan krijgen vanuit een scrimmage Ralf Seuntjens, Boris van Schuppen en Danny Bakker schietkansen, maar is het laatste woord aan Jong FC Utrecht-goalie Fabian de Keijzer.

Opvangen
Na de break nemen de Bredanaars wat meer het initiatief. Het talententeam van de Utrechtse FC zakt dan wat verder in en vangt de Brabantse aanvalsgolven op, ondertussen loerend op mogelijkheden die er liggen in de tegenaanval. De Keijzer ziet een door Thom Haye geschoten bal naast zijn doel gaan en heeft een pasklaar antwoord op de pogingen van Kaj de Rooij en Ezechiel Banzuzi.

Vierde remise van seizoen
Zo slaagt Jong FC Utrecht er voor de tweede keer sinds de toetreding tot de Eerste Divisie in om te oogsten in Breda. Na de 0-0 remise van het seizoen 2019/2020, vult scheidsrechter Rob Dieperink deze keer een 1-1 score in op het wedstrijdformulier. Het is voor de Utrechtse talenten de vierde remise van dit seizoen, en die zorgt ervoor dat het puntenaantal nu op negentien komt.