Interlands: Timber pakt volle buit met Jong Oranje

17 november 2021

Een rondje langs de internationale velden. Hoe deden de (jeugd)internationals van FC Utrecht het de voorbije week?

Van de Dominicaanse Republiek tot Griekenland, van Israël tot Gibraltar. Spelers van FC Utrecht kwamen de voorbije dagen in tal van landen in actie voor vertegenwoordigende (jeugd)teams. Een rondje langs de velden.

Met Jong Oranje zette Quinten Timber een grote stap in de goede richting, door de volle buit te pakken tegen Jong Bulgarije en Jong Gibraltar. Tegen de Bulgaren maakte FC Utrecht’s Timber de volledige wedstrijd vol, in het uitduel met Jong Gibraltar werd de middenvelder na 71 minuten vervangen. In beide partijen was FC Utrecht’s Fabian de Keijzer de reservedoelman van Jong Oranje, dat in de groepsfase van het EK-kwalificatietraject na vijf partijen dertien punten op de teller heeft staan.  

De Griekse WK-droom viel de voorbije week in duigen. Het Griekenland van bondscoach John van ’t Schip verloor met 0-1 van Spanje in een partij waarin FC Utrecht’s Tasos Douvikas de volledige tweede helft speelde. Enkele dagen later werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Kosovo. In die match stond Douvikas in de basis en werd hij na 65 minuten vervangen. Griekenland eindigde in de pouleronde achter Spanje en Zweden.

Juruël Bernadina is er met Curaçao Onder 20 in geslaagd kwalificatie af te dwingen voor het Concacaf Onder 20 Kampioenschap. In een plaatsingstoernooi dat werd gespeeld in de Dominicaanse Republiek was het Onder 20-team van Curaçao achtereenvolgens te sterk voor Britse Maagdeneilanden Onder 20 (7-0), Sint Maarten Onder 20 (2-0), Dominica Onder 20 (10-0) en, in de allesbeslissende partij, Grenada Onder 20 (4-2). FC Utrecht’s Bernadina scoorde twee keer tegen Britse Maagdeneilanden Onder 20, was eenmaal trefzeker tegen Sint Maarten Onder 20 en noteerde drie treffers tegen Dominica Onder 20. Met zes doelpunten werd hij topscorer van het Concacaf Onder 20 Kwalificatietoernooi.

Met Oranje Onder 19 was Mees Rijks succesvol tijdens een EK-kwalificatietoernooi in Israël. De Nederlandse talenten wonnen achtereenvolgens van hun leeftijdsgenoten uit Moldavië (4-0), Cyprus (5-0) en Israël (4-1) en plaatsten zich overtuigend voor het tweede en laatste kwalificatie-evenement: de Elite Ronde. Die wordt komend voorjaar gespeeld. FC Utrecht’s Rijks viel in tegen Moldavië Onder 19 en Cyprus Onder 19 en stond in de basis bij het derde groepsduel.

Othmane Boussaid werd opgeroepen voor Jong België, dat met het oog op kwalificatie voor het Europees Kampioenschap uitstekende zaken deed door Jong Turkije en Jong Schotland met 2-0 te kloppen. In beide duels waren er voor Boussaid geen speelminuten weggelegd.