Hake: 'Er is veel energie'

19 november 2021

FC Utrecht pakt de Eredivisiedraad zondag weer op, in Leeuwarden. Vooruitblikken op SC Cambuur-uit met Hoofdtrainer René Hake.

Het slotstuk van speelronde dertien van dit Eredivisieseizoen is SC Cambuur – FC Utrecht. Zondag, om 20.00 uur, gaat de bal rollen in een leeg Cambuur Stadion. Een vooruitblik op het duel met de Friezen met Hoofdtrainer René Hake.

Oefenmeester Hake zag deze week een energieke ploeg aan het werk op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. “Alle jongens (de (jeugd)internationals, red.) zijn goed teruggekomen. Die jongens hebben weer ervaring opgedaan en dat is goed.”

“We spelen zondag tegen een ploeg die heel effectief is in de zestien van de tegenstander en er weinig kansen voor nodig heeft om te scoren”, analyseert Hake de opponent van komend weekend. “Het is ook een ploeg die, thuis en uit, vaak vanuit hetzelfde idee speelt: met druk naar voren en veel energie.”

Adam Maher ontbreekt in Friesland vanwege een schorsing. “Dat betekent dat we in zijn plaats, normaal gesproken, Joris van Overeem gaan opstellen.”

Waar Maher absent zal zijn, daar maakt Simon Gustafson wellicht in Leeuwarden zijn rentree in de wedstrijdselectie. Hake over de Zweed: “Simon heeft goede trainingsweken gehad. Natuurlijk heeft hij nog wat voetbalachterstand, omdat hij uit een revalidatieperiode komt, maar ik ben blij dat hij weer alles kan meedoen en dat hij aangeeft bijna geen klachten meer te hebben. Dat gaat echt de goede kant op.”  

Bekijk de volledige voorbeschouwing: