Hake: 'Altijd op zoek naar verbetering'

05 november 2021

Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op Vitesse-uit.

Na een volle voetbalweek waarin FC Utrecht zes punten pakte in de Eredivisie (sc Heerenveen werd met 2-1 geklopt, Willem II werd met 5-1 verslagen) én de volgende ronde bereikte van de TOTO KNVB Beker dankzij een 0-5 zege in Hoornaar op SteDoCo, is de blik van FC Utrecht gericht op Vitesse-uit. Die pot staat zondag op de rol. Een vooruitblik op die wedstrijd met Hoofdtrainer René Hake.

“Je ziet momenten van vertrouwen terug in de training. Maar je bent altijd op zoek naar verbetering, dus je wil die situaties ook gebruiken om daar nog beter en vaster in te worden”, aldus de oefenmeester van de Utrechters vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. “Je neemt er geen genoegen mee: op het moment dat dingen goed gaan en lukken, wil je daarna toch ook weer de volgende stap maken.”

Met het leggen van bepaalde accenten kan de kans op een goed resultaat worden vergroot. “Als wij nog vaker de goede keuzes maken aan de bal, vergroten we onze kans om nog meer aanvallen te plaatsen, nog meer kansen te creëren en te scoren. Dat zijn toch dingen waar je graag mee bezig bent. Hetzelfde geldt voor het defensieve: blijft het blok continu goed, blijven de onderlinge afstanden goed, kiezen we de juiste momenten van druk zetten, zijn we met elkaar bezig in communicatie?”, legt Hake uit.

Bekijk de volledige voorbeschouwing op Vitesse – FC Utrecht, waarin de Hoofdtrainer van de Utrechtse FC ook ingaat op het vervangen van de geblesseerde Mike van der Hoorn en de geschorste Mark van der Maarel, tegenstander Vitesse en het evenaren van een uit seizoen 1983/1984 stammend clubrecord: