FC Utrecht OldStars aan zevende seizoen begonnen

05 november 2021

Zestigplussers krijgen inspirerende rondleiding door FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

Het zevende seizoen van FC Utrecht OldStars is begonnen. De Walking Football-ploeg van de Utrechtse FC trapte de jaargang samen met sponsor John West af met een rondleiding door het fonkelnieuwe FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

Voormalig FC Utrecht-speler Koos van Tamelen leidde het OldStars-team van FC Utrecht rond op de locatie waar het eerste elftal van de club sinds enkele maanden voltijds resideert. De verdediger van weleer praatte de zestigplus-ploeg van de Utrechtse FC bij over de actuele ontwikkelingen bij de club en nam ze mee op sleeptouw, onder meer naar de kleedkamer van de A-kern. Ook liet hij het OldStars-gezelschap kennismaken met de innovatieve faciliteiten waarover het FC Utrecht Topsportcentrum beschikt.

Fit. Dat was het thema van de kick-off bijeenkomst in Overvecht. Naast bewegen en een actieve levensstijl, hoort daar ook gezonde voeding bij. Die werd verzorgd door OldStars-sponsor John West, dat de krasse knarren een variatie aan lekkere vishapjes voorschotelde; vol pure ingrediënten, lekkere eiwitten en omega 3. Op deze manier werden de OldStars op alle facetten van een actieve levensstijl geïnspireerd.

Voor FC Utrecht OldStars is zo het zevende seizoen sinds de oprichting ervan op een mooie manier van start gegaan. Bij FC Utrecht OldStars worden vriendschappen voor het leven gesloten. Af en toe wordt er ook afscheid genomen van een lid, maar steeds weer worden nieuwe OldStars-leden met een warm onthaal bij de groep betrokken.

FC Utrecht OldStars speelt Walking Football. Bij die spelvariant van voetbal is rennen uit den boze. Naast het sportieve element is ook het sociale aspect van groot belang bij FC Utrecht’s OldStars-team. Elkaar wekelijks ontmoeten en gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken en nieuwe mensen leren kennen; ook dát maakt FC Utrecht OldStars zo waardevol en bijzonder. Het OldStars-team van FC Utrecht vervult al jaren een actieve rol in de regio bij het stimuleren van voetbalverenigingen en gemeenten om Walking Football te introduceren.

En ook dit seizoen is sponsor John West weer van de partij. “In de afgelopen jaren hebben wij gezien bij de spelers van FC Utrecht OldStars wat vitaliteit, bewegen in goed gezelschap en gezondheid kan betekenen. Tijdens de rondleiding door het FC Utrecht Topsportcentrum werd nogmaals duidelijk hoe belangrijk deze pijlers zijn, voor zowel topsporters als recreanten”, aldus Sennah Curfs, Junior Accountmanager van John West. “Bij een actieve levensstijl hoort ook de juiste voeding en dat is precies waar John West voor staat. Daarin kan vis niet ontbreken. De samenwerking tussen FC Utrecht en John West kent daarnaast een sterk maatschappelijk doel op basis van de pijlers: bewegen, gezondheid, voeding en eenzame ouderen.”