Om in te lijsten. Het doelpunt dat Arthur Zagre maakt, is van grote klasse. De linksback stormt op over de flank en geeft de bal een ros. Keeper Markus Schubert van Vitesse verkijkt zich op de poging van de Fransman, die een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer oplevert: 2-1.

Op jacht naar meer
Het is een treffer die een slotoffensief van FC Utrecht inluidt. Hoofdtrainer René Hake heeft, naast Zagre en Tasos Douvikas in de rust, dan ook al de offensief ingestelde spelers Mimoun Mahi, Mohamed Mallahi en Remco Balk in de ploeg gebracht, als vervangers van respectievelijk Quinten Timber, Django Warmerdam en Hidde ter Avest. Het doel mag duidelijk zijn: op zijn minst de gelijkmaker nog produceren, en wie weet zelfs nog wel meer dan dat.

Saves van Paes
Maar het lukt de Utrechtse FC niet de Arnhemmers nog een keer het nakijken te geven. De Gelderlanders, profiterend van de ruimte die ontstaat door de Utrechtse aanpak, krijgen op hun beurt nog wel een flink pak kansen, maar die worden stuk voor stuk onschadelijk gemaakt door Maarten Paes. De goalie van FC Utrecht weerhoudt in de slotfase onder anderen Matús Bero, Patrick Vroegh, Danilho Doekhi en Loïs Openda van scoren. 

Geen punten
Eén of meerdere punten levert dat niet op, omdat de geel-zwarten in het eerste bedrijf al twee keer trefzeker zijn. Nikolai Baden Frederiksen straft na een minuut of zes een slordigheid in de Utrechtse defensie optimaal af (1-0) en in de blessuretijd van de eerste helft verdubbelt Riechedly Bazoer de marge. De geboren Utrechter in Vitesse-dienst jaagt de bal van een meter of dertig de goal in: 2-0. 

Interlandbreak, daarna SC Cambuur-uit
De Eredivisie ligt komend weekend stil vanwege interlands. Voor FC Utrecht wordt de competitie hervat op zondag 21 november. Die dag gaat het team van Hake op bezoek bij SC Cambuur. Het uitduel in Leeuwarden begint om 20.00 uur. De volgende thuismatch van de Utrechtse FC is op zondag 28 november. In Stadion Galgenwaard is Heracles Almelo dan vanaf 14.30 uur de tegenstander. 

Vitesse - FC Utrecht 2-1 (2-0)
7 Nikolai Baden Frederiksen 1-0
45+2 Riechedly Bazoer 2-0
77 Arthur Zagre 2-1

Gele kaarten: Willem Janssen, Adam Maher, Mohamed Mallahi (FC Utrecht).

Toeschouwers: 15.867.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling Vitesse: 
Markus Schubert; Eli Dasa, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer (86. Dominik Oroz), Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek; Matús Bero, Sondre Tronstad; Nikolai Baden Frederiksen (86. Daan Huisman), Thomas Buitink (67. Patrick Vroegh), Loïs Openda (90+9. Oussama Darfalou).

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest (70. Remco Balk), Benaissa Benamar, Willem Janssen, Django Warmerdam (85. Mohamed Mallahi); Adam Maher, Quinten Timber (70. Mimoun Mahi), Bart Ramselaar; Moussa Sylla (46. Arthur Zagre), Sander van de Streek (46. Tasos Douvikas), Othmane Boussaid.