FC Utrecht en Utrecht Marketing blijven elkaar versterken

24 november 2021

Samenwerking verlengd, Utrecht Marketing treedt toe tot Innovatieplatform.

Het partnership tussen FC Utrecht en Utrecht Marketing is met twee jaar verlengd. Samen zetten FC Utrecht en Utrecht Marketing zich de komende periode onder meer in om aandacht te vestigen op het thema ‘Gezond stedelijk leven voor iedereen’. Bovendien treedt Utrecht Marketing toe tot het FC Utrecht Innovatieplatform als Innovatiemember.

Vanuit het hart een bijdrage leveren aan een fitter en vitaler Utrecht. Aan die missie van FC Utrecht gaat Utrecht Marketing de komende periode bijdragen, als onderdeel van de verlengde samenwerking met de Eredivisieclub uit de Domstad. Samen focussen FC Utrecht en Utrecht Marketing zich onder meer op het stimuleren van sport en bewegen.

Utrecht Marketing trekt daarnaast, als onderdeel van de toetreding tot het Innovatieplatform, samen met FC Utrecht op in de gebiedsontwikkeling rondom Stadion Galgenwaard en de realisatie van de Traiectum Sportcampus.

FC Utrecht maakt al geruime tijd deel uit van het zogeheten Utrecht Brand Team en draagt zo bij aan het positioneren van Utrecht als aantrekkelijke stad. De Utrechtse FC ondersteunt Utrecht Marketing bij grote events als Utrecht 900 jaar en 700 jaar Domtoren. Utrecht Marketing draagt, ook als onderdeel van de verlengde samenwerking, bij aan het verbinden van FC Utrecht in de wijk, stad en regio en zal regelmatig te gast zijn in de Impuls Lounge in Stadion Galgenwaard.

“Wij zijn vanzelfsprekend trots op het feit dat we onderdeel uitmaken van een prachtige stad als Utrecht, die volop in ontwikkeling en beweging is”, zegt Partnership Director van FC Utrecht Joost Broerse. “Met onze verbinding met Utrecht Marketing maken we ook een connectie met de andere partners die daaraan verbonden zijn. We trekken gezamenlijk verder op in onze ambities voor wat betreft het bieden van kansen aan talent in Utrecht en het creëren van een fitter en gezonder Utrecht.”

Cor Jansen, directeur van Utrecht Marketing, voegt daaraan toe: “Utrecht Marketing doet niets zonder partners. We gaan daarvoor actief op zoek naar verbinding met allerlei relevante partijen. Hoe mooi is het dat we vandaag het vervolg van de samenwerking met FC Utrecht kunnen aankondigen! Samen gaan we aan de slag om het Gezond Stedelijk Leven profiel van onze stad en regio te versterken, in het bijzonder zetten we in op het stimuleren van sport en bewegen voor iedereen.”