FC Utrecht en Schoonderbeek bouwen samen verder

09 november 2021

Amersfoortse projectontwikkelaar jaar langer Official Partner van Utrechtse Eredivisionist.

FC Utrecht en Schoonderbeek bouwen samen verder. De Amersfoortse projectontwikkelaar is ook in de jaargang 2021/2022 Official Partner van FC Utrecht, Hoofdsponsor van de FC Utrecht Academie en Hoofdsponsor van Bijzonder FC Utrecht.

De verlenging van de samenwerking houdt onder meer in dat Schoonderbeek zichtbaar blijft rondom de thuiswedstrijden van (Jong) FC Utrecht in Stadion Galgenwaard en op Sportcomplex Zoudenbalch. Het logo van het Amersfoortse bedrijf blijft bovendien te zien op de rugzijde van het shirt van de beloftenploeg en de jeugdteams van de Utrechters.

“We zijn erg verheugd met het feit dat Schoonderbeek als Official Partner aan FC Utrecht verbonden blijft”, aldus Joost Broerse, Partnership Director van FC Utrecht. “Schoonderbeek participeert actief in onderwerpen die vanuit strategisch oogpunt van belang zijn voor de club: talentontwikkeling en gebiedsontwikkeling. Op beide gebieden hebben we de voorbije periode samen al mooie stappen gezet, en die lijn willen we gezamenlijk doortrekken.”

Schoonderbeek voelt zich betrokken bij het voetbal in Utrecht en omstreken en wil als Hoofdsponsor van de FC Utrecht Academie bijdragen aan de versterking daarvan. “Meebouwen aan de ontwikkeling van het voetbal in Utrecht, op zowel professioneel niveau als bij de amateurs, daar maken wij ons sterk voor”, zegt Miranda Schoonderbeek, directielid Schoonderbeek, dat ook Hoofdsponsor blijft van Bijzonder FC Utrecht. Dat is een team dat bestaat uit jongens en meisjes die een drempel ervaren naar het amateurvoetbal. “We vinden het prachtig dat deze kinderen laten zien dat de droom om FC Utrecht te spelen voor iedereen te realiseren is en zijn er trots op dat wij ze mogen helpen bij het verwezenlijken van die droom, die ervoor zorgt dat ze op regelmatige basis met leeftijdsgenoten in contact komen en bewegen”, aldus Schoonderbeek.

Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk van FC Utrecht is blij met de voortzetting van het partnership met Schoonderbeek. “Met tientallen professionals en toegewijde vrijwilligers werken we elke dag keihard aan het opleiden van de publiekslievelingen van de toekomst”, zegt Pronk. “Het is mede dankzij de samenwerking met Schoonderbeek dat we onze academie nog verder kunnen professionaliseren en verbeteren, waardoor we onze talenten nog beter en intensiever kunnen begeleiden en opleiden.”