Excelsior-uit op de rol voor Jong FC Utrecht

26 november 2021

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) in actie in Kralingen.

De Keuken Kampioen Divisie-trein dendert in volle vaart door voor Jong FC Utrecht. Het talententeam van Darije Kalezic neemt het vanavond (vrijdag) in Rotterdam op tegen Excelsior. In Kralingen gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Jong FC Utrecht had meer verdiend, afgelopen maandag tegen FC Volendam. Op eigen veld hing voor de Utrechtse beloftenploeg een stunt tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in de lucht, maar door een late treffer van Achraf Douiri trokken de Noord-Hollanders dan toch aan het langste eind: 0-1.

Een punt in Breda
Een dag of drie eerder speelde het Jong FC Utrecht van Hoofdtrainer Darije Kalezic ook al een knappe pot in het Rat Verlegh Stadion. Daar, tegen NAC Breda, oogstten de talenten uit Utrecht een punt. Het eerste doelpunt van Raymond Huizing in het betaalde voetbal leverde een remise op: 1-1. Huizing behoort qua tackles tot de top van de competitie: alleen FC Den Bosch-verdediger Mike van Beijnen zette deze jaargang meer geslaagde tackles in dan de Jong FC Utrecht-speler.

Tegenover de topscorer
Excelsior, de opponent van vanavond, is een ploeg die een ijzersterke competitiestart heeft neergezet. De ploeg van Marinus Dijkhuizen, ex-FC Utrecht, staat op de tweede plaats van de ranglijst en heeft in de persoon van Thijs Dallinga de Keuken Kampioen Divisie-topschutter in huis. Dallinga was deze jaargang al twintig keer trefzeker.

Weerzien met El Yaakoubi
De captain van de Kralingers is een Utrechter: Redouan El Yaakoubi. De verdediger, die met Jong FC Utrecht 45 keer in actie kwam in de Eerste Divisie, is niet alleen in defensief opzicht een belangrijke troef bij de Rotterdammers. El Yaakoubi scoorde dit seizoen namelijk ook al drie maal.

Drie keer eerder
Drie keer eerder speelde Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie tegen Excelsior. Eén partij werd door de Utrechters gewonnen, twee keer zegevierden de Rotterdammers. In elk van die drie onderlinge duels kwam Excelsior exact twee maal tot scoren. In het Van Donge & De Roo Stadion scoorde Jong FC Utrecht nog nooit.

Live verslag via Twitter
De bal gaat vanavond om 20.00 uur rollen in Rotterdam. Via Twitter doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de wedstrijd. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag.