Beloftenploeg bikkelt maar wordt niet beloond

26 november 2021

Jong FC Utrecht verliest in Rotterdam met 2-1 van Excelsior.

De beloftenploeg van FC Utrecht kreeg vanavond (vrijdag) geen loon naar werken. In Rotterdam knokte het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic van de eerste tot en met de laatste minuut en leek lange tijd een stunt in de maak tegen hoogvlieger Excelsior, maar uiteindelijk trokken de Kralingers de wedstrijd toch naar zich toe: 2-1.

Een blok van drie centrale verdedigers, aangevuld met twee backs op de flanken, moet ervoor zorgen dat Jong FC Utrecht als een niet te kraken kluis is in de slotfase van de partij tegen Excelsior. En, op die manier, tenminste één punt over de streep trekt in Zuid-Holland. Maar daar steekt Marouan Azarkan een stokje voor. Als de bal achter de laatste linie van de talenten uit de Domstad valt, is de aanvaller van de Kralingers er als de kippen bij om van dichtbij in te koppen: 2-1.

Maddy schiet raak
Zo eindigt de wedstrijd in mineur voor Jong FC Utrecht, dat nochtans zo sterk van start gaat in een leeg Van Donge & De Roo Stadion. Daar opent Eros Maddy na achttien minuten de score. De aanvaller neemt een bal zodanig aan dat hij met één beweging zowel zijn tegenstander uitschakelt als de bal panklaar legt voor zichzelf. Van dichtbij prikt Maddy de bal vervolgens de hoek in. Zijn tweede treffer in de Keuken Kampioen Divisie, en zijn eerste sinds 20 september 2019, levert het talententeam van Hoofdtrainer Darije Kalezic een verdiende voorsprong op: 0-1.

Kans op tweede goal
In de slotfase van de eerste helft, waarin oud-speler van Jong FC Utrecht Redouan El Yaakoubi met een kopbal op de lat nog dicht bij de gelijkmaker is, krijgt Nick Venema een mogelijkheid op het verdubbelen van de marge. Maar de inzet van de aanvaller uit Austerlitz wordt gekraakt, en dus blijft het verschil tussen de nummer twee en de nummer dertien van het klassement halverwege beperkt tot één treffer.

Snel na rust gelijk
Goalgetter Thijs Dallinga slaat al in de derde minuut van de tweede helft toe. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie glijdt van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen en tekent daarmee voor zijn 21ste doelpunt van de jaargang: 1-1. Bij die score komen er over en weer kansen. Zo ondernemen onder anderen Maddy, Mohamed Mallahi en invaller Ayman Sellouf doelpogingen, maar zij kunnen Jong FC Utrecht geen nieuwe voorsprong bezorgen. Na de 2-1 van Azarkan gaan de talenten uit de Domstad op jacht naar een gelijkmaker, maar wat ze ook proberen; het lukt niet om het Excelsior van oud-FC Utrecht’er Marinus Dijkhuizen nogmaals te verschalken en dus punten af te snoepen.

ADO-thuis en VVV-uit
De volgende Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd die voor Jong FC Utrecht op de rol staat, is ADO Den Haag-thuis. Die partij wordt gespeeld op maandag 6 december. Later die week, op vrijdag 10 december, gaat de equipe van Kalezic op bezoek bij VVV-Venlo.

Excelsior - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1)
19 Eros Maddy 0-1
48 Thijs Dallinga 1-1
81 Marouan Azarkan 2-1

Gele kaart: Eros Maddy (Jong FC Utrecht).