Beloftenploeg aan de bak in Breda

19 november 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) tegen NAC Breda.

De strijd om punten in de Keuken Kampioen Divisie gaat voor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) verder. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic neemt het in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda. De bal gaat in Noord-Brabant om 20.00 uur rollen.

Het Rat Verlegh Stadion is een plek waar, met wat gevoel voor dramatiek wellicht, een stukje Jong FC Utrecht-historie is geschreven. Het was namelijk daar, in Breda, dat de beloftenploeg uit Utrecht op 5 augustus 2016 voor het eerst een wedstrijd speelde in de Eerste Divisie, die toen nog Jupiler League heette. Van alle spelers die toen het shirt van Jong FC Utrecht droegen, is er één die vanavond andermaal in actie zou kunnen komen namens het talententeam uit de Domstad: Nick Venema.

Bekend terrein voor Nick Venema
De 22-jarige aanvaller uit Austerlitz is captain en topscorer van Jong FC Utrecht en kent het Rat Verlegh Stadion beter dan al zijn ploegmakkers; afgelopen seizoen speelde de spits namelijk op huurbasis voor NAC Breda. In Bredase dienst kwam Venema in 32 partijen tot vijf goals. Dit seizoen staat zijn teller op veertien wedstrijden en zes treffers. Namens het Jong FC Utrecht van Hoofdtrainer Darije Kalezic, welteverstaan.

Op jacht naar sportieve revanche
Het Utrechtse talententeam zal er alles aan gelegen zijn zich vanavond te revancheren voor de laatste partij vóór de interlandbreak. FC Eindhoven was toen op Sportcomplex Zoudenbalch met 0-6 te sterk voor de Utrechters, die in de eerste dertien partijen van het seizoen nooit meer dan drie treffers per match incasseerden; en zelfs dat kwam maar één keer voor (Jong Ajax-uit, 3-1 voor de Amsterdammers).

Weerzien met Odysseus Velanas
Winnen van NAC Breda? Dat lukte Jong FC Utrecht sinds de toetreding tot de Eerste Divisie nog nooit. De Utrechters speelden vijf keer tegen de Brabanders. Vier keer won de ploeg uit Breda, één keer werd het gelijk. In een kolkend Rat Verlegh Stadion, waar op 13 september 2019 liefst 16.786 mensen op de tribunes zaten, sleepte Jong FC Utrecht met tien spelers een punt uit het vuur: 0-0. Het ondertal ontstond die dag nadat Odysseus Velanas met rood van het veld werd gestuurd. De door FC Utrecht opgeleide middenvelder uit Zeist speelt tegenwoordig voor NAC Breda.

Aan elkaar gewaagd
Jong FC Utrecht en NAC Breda ontlopen elkaar op de ranglijst weinig. Beide ploegen hebben achttien punten verzameld tot nu toe, maar het doelsaldo van de Bredanaars is beter dan dat van de Utrechters. De ervaren Ralf Seuntjens is clubtopschutter van NAC Breda met negen doelpunten. Thom Haye is bij de Parel van het Zuiden op dit moment de Koning van de Voorzet, met zes assists. Naast oude bekende Velanas herbergt de NAC-selectie nog twee oud-spelers van FC Utrecht: Ruben Ligeon, die in het eerste elftal speelde in de Domstad, en ex-jeugdspeler van FC Utrecht Ayouba Kosiah.  

Live verslag via Twitter
De wedstrijd NAC Breda – Jong FC Utrecht, die om 20.00 uur begint in Breda, wordt rechtstreeks uitgezonden op kanaal 4 van ESPN. Vanuit het Rat Verlegh Stadion doet FC Utrecht verslag van het Keuken Kampioen Divisie-duel via Twitter.