FC Utrecht heeft na 11 speeldagen 23 punten op de teller staan en dat is een evenaring van het puntenrecord van de Utrechtse club na 11 duels. Dat werd in 1983/1984 voor het eerst neergezet, toen onder leiding van Barry Hughes.

De jaargang 1983/1984 was ook het beste seizoen van de club na de eerste 12 Eredivisieduels. FC Utrecht speelde tijdens speelronde 12 destijds gelijk tegen FC Volendam (1-1).

Van de laatste 6 gespeelde Eredivisiewedstrijden won FC Utrecht er 5.

FC Utrecht heeft na 11 speelrondes 26 doelpunten geproduceerd. Vorig seizoen stond de teller na 12 duels op 13 goals, en werd in speelronde 20 de 26 aangetikt.

Van de 26 FC Utrecht-goals werden er dit seizoen 7 gescoord door invallers. Dat is het meeste van alle clubs in de Eredivisie.

FC Utrecht maakte 10 van de 26 treffers vanuit standaardsituaties. Ook dat is het meeste van alle Eredivisionisten.

Bart Ramselaar maakte 6 doelpunten dit Eredivisieseizoen en is momenteel clubtopscorer van FC Utrecht. Ramselaar heeft met 6 goals zijn meest productieve Eredivisie-seizoen al geëvenaard.

Was er een klassement geweest dat zich alleen op thuiswedstrijden zou toespitsen, Vitesse stond er op dit moment onderaan. De Arnhemmers wonnen dit seizoen op eigen veld 1 keer, speelden 1 maal gelijk en werden in GelreDome 3 keer verslagen. In uitpartijen doen de Gelderlanders het juist het beste van alle Eredivisieteams, tot nu toe: 5 gewonnen, 1 verloren.

De enige thuiszege van Vitesse dit Eredivisieseizoen was een 2-1 overwinning op Feyenoord, op 3 oktober.

Vitesse maakte dit seizoen meer overtredingen dan elke andere club in de Eredivisie: 156 stuks. FC Utrecht heeft deze jaargang 121 overtredingen op de teller staan.

Van de laatste 6 Eredivisiegoals van Vitesse werden er 5 gescoord door Loïs Openda. De jeugdinternational van België maakte bovendien de laatste 3 Vitesse-doelpunten in GelreDome. De laatste keer dat een Vitessenaar 4 opeenvolgende thuistreffers voor zijn rekening nam, was in de lente van 2017. Destijds maakte Ricky van Wolfswinkel er zelfs 5 op rij.

Willem Janssen maakte tegen geen enkele andere club zoveel Eredivisiegoals als tegen Vitesse. De captain van FC Utrecht scoorde 7 keer tegen de Arnhemmers.

Vitessenaar Riechedly Bazoer is geboren in Utrecht en speelde 12 Eredivisiepartijen in het shirt van de Utrechtse FC.

FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel is geboren in Arnhem. Hij mist de wedstrijd in zijn geboortestad vanwege een schorsing. Adam Maher staat op scherp. Bij Vitesse keert Matús Bero juist terug van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO