Het is alweer even geleden dat FC Utrecht tegen SC Cambuur speelde. Dat gebeurde voor het laatst op 25 januari 2017, in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Friezen wonnen die dag na strafschoppen van de Utrechters.

In de Eredivisie stonden FC Utrecht en SC Cambuur tot nu toe 14 keer tegenover elkaar. FC Utrecht won 5 keer. Het werd 3 keer gelijk. De ploeg uit Friesland pakte 6 keer de volle buit.

De laatste keer dat FC Utrecht in Leeuwarden tegen SC Cambuur speelde in de Eredivisie, was op 12 februari 2016. Doelpunten van Mark van der Maarel en Sébastien Haller leverden de Utrechtse FC toen een 0-2 zege op.

Toen SC Cambuur voor het laatst in de Eredivisie won van FC Utrecht, op 14 maart 2015, speelde Sander van de Streek voor de geel-blauwen. De huidige FC Utrecht’er scoorde die dag zelfs namens de Friezen.

FC Utrecht verloor tijdens de vorige speelronde met 2-1 in Arnhem van Vitesse. Nog nooit verloor de FC uit Utrecht onder leiding van Hoofdtrainer René Hake opeenvolgende wedstrijden.

SC Cambuur won 6 van de 12 partijen dit seizoen. In de laatste 50 jaar was er slechts 1 promovendus die minimaal 7 zeges boekte in de eerste 13 speeldagen. Dat was NEC in het seizoen 2015/2016.

De doelpuntenteller van FC Utrecht staat nu op 27. Van die doelpunten werden er 21 in Stadion Galgenwaard gescoord en 6 buitenshuis.

De laatste 2 Eredivisiepartijen werden door SC Cambuur gewonnen. De club uit Leeuwarden won 2 keer in de clubhistorie 3 partijen op rij op het hoogste niveau.

FC Utrecht en PSV zijn bij ingang van deze speelronde de Eredivisieteams die het vaakst trefzeker zijn via invallers: allebei 8 keer.

Sander van de Streek, afgelopen seizoen winnaar van de David di Tommaso Trofee, speelde 94 competitieduels voor SC Cambuur. De Barnevelder scoorde in dienst van de Friezen 33 keer. Hij debuteerde voor SC Cambuur onder Henk de Jong, die er ook nu oefenmeester is.

Na 12 wedstrijden heeft SC Cambuur een doelsaldo van 21 voor en 26 tegen. Alleen bij de duels van PSV (51 stuks) vielen dit seizoen meer Eredivisietreffers dan bij SC Cambuur (47).

René Hake, Hoofdtrainer van FC Utrecht, was van januari 2018 tot medio 2019 trainer/coach van SC Cambuur. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar FC Utrecht, waar hij destijds als trainer van de beloftenploeg aan de slag ging.

Issa Kallon is met 3 goals en 5 assists op dit moment de Meest Waardevolle Speler van SC Cambuur. Kallon genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij FC Utrecht en speelde 6 Eredivisiepartijen in de hoofdmacht van de Utrechters.  

FC Utrecht moet het in Leeuwarden stellen zonder de geschorste Adam Maher. Willem Janssen staat op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO