Inclusief play-offs heeft FC Utrecht zes van zijn laatste zeven ontmoetingen met Heracles Almelo gewonnen.

FC Utrecht - Heracles Almelo werd zestien keer eerder gespeeld in de Eredivisie. FC Utrecht won negen keer.

Vorig seizoen won FC Utrecht thuis met 2-0 van Heracles Almelo in winterse omstandigheden, mede dankzij een doelpunt van ex-Heraclied Adrián Dalmau.

FC Utrecht en Feyenoord zijn de enige clubs die nog ongeslagen zijn in thuisduels dit Eredivisie-seizoen. De Domstedelingen hebben thuis een doelsaldo van 21 doelpunten voor en zes tegen.

Inclusief vorig seizoen is FC Utrecht ongeslagen in acht thuiswedstrijden in de Eredivisie. De laatste keer dat de club een langere ongeslagen reeks in thuisduels in de Eredivisie neerzette, was tussen oktober 2017 en augustus 2018.

De FC uit de Domstad heeft minimaal twee goals gemaakt in elk van zijn zes thuisduels dit Eredivisie-seizoen.

FC Utrecht en PSV zijn bij ingang van de 14e speelronde de Eredivisieploegen die het vaakst trefzeker waren via invallers, beide acht keer.

FC Utrecht heeft tien goals gemaakt uit standaardsituaties dit Eredivisie-seizoen, ten minste twee meer dan iedere andere club.

Willem Janssen (205 duels) kan Erik van der Meer (206 duels) evenaren op plek elf van spelers met de meeste Eredivisie-duels voor FC Utrecht.

Heracles Almelo is de tegenstander waartegen René Hake het vaakst als coach op de bank heeft gezeten in de Eredivisie zonder ooit te verliezen.

Django Warmerdam kan zijn 200e competitieduel spelen (Eerste Divisie en Eredivisie).

Willem Janssen staat met vier gele kaarten op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO