Jong FC Utrecht ontvangt Almere City FC

07 mei 2021

Laatste thuiswedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch voor Utrechtse talenten.

Een goed vervolg geven aan de knappe overwinning vorige week in Oss: dat is het doel. Toen gaf Jong FC Utrecht tegenstander TOP Oss namelijk een lesje efficiëntie. Met als resultaat een 0-4 overwinning. Vanavond (vrijdag) betreedt de beloftenploeg voor de laatste keer dit seizoen in competitieverband Sportcomplex Zoudenbalch. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Utrecht.

Jeredy Hilterman bewees afgelopen vrijdag maar weer eens dat hij volledig terecht de vierde plek op de topscorerslijst bezet. Met twee doelpunten, respectievelijk de openingstreffer en de beslissing in de wedstrijd was hij weer enorm belangrijk. De overige twee doelpunten werden gemaakt door Oussama Alou en Aurelio Oehlers. Laatstgenoemde maakte zijn eerste goal ooit in het betaalde voetbal.

Moeilijke fase doorbroken
Met de overwinning in Noord-Brabant doorbraken de talenten een negatieve reeks. Vier wedstrijden op rij werden er namelijk verloren en de ploeg van Ab Plugboer zakte steeds verder weg op de ranglijst. Maar nu gloort er weer hoop. Jong FC Utrecht is in een strijd verwikkeld met onder andere Jong Ajax, Jong AZ, FC Eindhoven en Jong PSV. Een veertiende positie is dit seizoen nog het hoogst haalbare doel, daarbij is het team wel afhankelijk van de prestaties van de concurrenten. 

Almere City FC
Met een periodetitel op zak vinden we de gasten uit Flevoland terug op een vierde positie op de ranglijst. Almere City FC won van haar laatste vijf wedstrijden er één. Vorige week werd Jong Ajax met 1-0 opzij gezet. Daarvoor werd er drie keer gelijk gespeeld en een keer verloren. Die nederlaag werd geleden tegen Go Ahead Eagles (3-0). Almere City FC mag nog een héél klein beetje hopen op rechtstreekse promotie, maar dan is het afhankelijk van de prestaties van De Graafschap.

Eerdere ontmoetingen
De laatste thuiswedstrijd tegen Almere City FC dateert van 2 december 2019. Toen won het beloftenelftal met 3-1 door doelpunten Václav Černý, Issah Abass en Odysseus Velanas. Eerder dit seizoen werd het in het Yanmar Stadion 4-1 voor Almere City FC. Daniel Arzani zette Jong FC Utrecht nog na rust op voorsprong, maar helaas kon die tussenstand van 0-1 niet worden vastgehouden.

Updates via Twitter en Instagram Stories
Je kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de wedstrijd Jong FC Utrecht – Almere City FC via het Twitterkanaal en de Instagram Stories van FC Utrecht.