Verdediger Dylan Timber versterkt Jong FC Utrecht

11 mei 2021

Utrechter (21) zet handtekening onder tweejarig profcontract.

De in Utrecht geboren en getogen Dylan Timber heeft in de Domstad zijn eerste profcontract getekend. De 21-jarige verdediger komt over van provinciegenoot Sparta Nijkerk en sluit na de zomer aan bij Jong FC Utrecht. De achterhoedespeler heeft zich voor twee jaar aan de Domstedelingen verbonden. Onlangs legde FC Utrecht ook al Quinten Timber vast, de jongere broer van Dylan.

Verdediger Timber voetbalde bij het Utrechtse DVSU voordat hij in 2008 aan de slag ging bij Feyenoord. Na enkele seizoenen in de academie van de Rotterdammers kwam Timber achtereenvolgens uit voor DVSU, SV Houten en SV Kampong, voordat hij in de zomer van 2020 naar het in de Derde Divisie Zaterdag uitkomende Sparta Nijkerk trok.

“Geboren en getogen in Utrecht, en ik ben nu hier bij FC Utrecht om de volgende stap in mijn carrière te maken”, zo stelt Dylan Timber vastberaden. “Ik ben een verdediger die comfortabel is aan de bal. Ik houd van voetbal, dus ik wil dingen graag voetballend oplossen. Ik ben niet bang voor een kopduel, of überhaupt een duel. Dat ga ik zeker niet uit de weg! En met mijn snelheid kan ik ook van meerwaarde zijn.”

En, hoe dat is om voor dezelfde club te tekenen als je broer? “Harstikke mooi. Hij speelt in het eerste, ik begin bij Jong. Het is aan mij om mezelf omhoog te werken en uiteindelijk samen op het veld te staan. Ik ben super trots op hem en op mezelf. Ook ben ik trots op mijn broers en op mijn moeder, die me hier gebracht heeft. Ik kijk uit naar de weg naar het eerste”, sluit Dylan Timber af.