Van Es: 'Wij gaan door, met volle vaart'

27 mei 2021

Algemeen Directeur Thijs van Es gaat in op stand van zaken bij FC Utrecht in vierde aflevering Directie Donderdag.

Het feit dat seizoen 2020/2021 ten einde is en er al direct een nieuwe jaargang aan de horizon gloort, het krachtiger worden van FC Utrecht, de introductie van het Sint Maartenpact en hoe FC Utrecht doorbouwt in deze bijzondere tijden. Dat en meer komt aan bod in de vierde editie van de maandelijks terugkerende rubriek Directie Donderdag, waarin deze keer Algemeen Directeur Thijs van Es uitgebreid aan het woord komt.

“Het zit in de aard van onze club en van onszelf dat we nu de ogen alweer gericht hebben op volgend seizoen”, vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht in de vierde episode van de maandelijkse rubriek Directie Donderdag. “Dat je heel strak aan het kijken bent naar: hoe kunnen we doorbouwen? En dat geeft ook inzicht in hoe we terugkijken op afgelopen seizoen. We hebben een plan voor de lange termijn gemaakt. Als je naar afgelopen seizoen kijkt vind ik het op technisch vlak ontzettend knap hoe we in de tweede helft van het seizoen, met de komst van (René, red.) Hake goed hebben gepresteerd, in de top zes zijn geëindigd; de plek waar we wilden staan dit seizoen. Daar heeft Hake echt met het team een superprestatie geleverd in de afgelopen maanden, en mooie wedstrijden laten zien tegen de top van Nederland”, aldus Van Es.

Vanuit Stadion Galgenwaard vervolgt hij: “De club is ondanks het feit dat dit natuurlijk een ongelooflijk gek jaar is geweest vanwege Corona en het spelen zonder publiek, wat allemaal gek voelt, wel een club geweest waarvan de gemeenschap geloof ik alleen maar sterker en krachtiger is geworden”, aldus Van Es. “Het bewijs daarvan, vind ik, was het uitzwaaien en juist ook de ontvangst (van de spelers, red.). Het daadwerkelijk met opgeheven hoofd ontvangen van het team en het aanmoedigen naar het komend seizoen. Dat is wel de trend van de club. De club is krachtiger en krachtiger aan het worden op technisch vlak, krachtiger aan het worden als gemeenschap en krachtiger aan het worden als organisatie, samen met alle geledingen die er omheen hangen. En dat geeft heel veel perspectief. Wij gaan door, met volle vaart.”

Bekijk de volledige video: