Utrechtse talenten ten onder tegen Almere City FC

07 mei 2021

Jong FC Utrecht moet meerdere erkennen in Almere City FC: 1-3.

Jong FC Utrecht heeft de laatste thuiswedstrijd dit seizoen niet om kunnen zetten in een winstpartij. Op Sportcomplex Zoudenbalch was Almere City FC een maatje te groot. De gasten uit Flevoland wonnen uiteindelijk met 1-3.

Drie verse krachten betreden na rust het veld bij Jong FC Utrecht. Een daarvan is Odysseus Velanas. Koud in het veld, nog geen bal aangeraakt en enorm belangrijk voor het vertrouwen van de Utrechtse talenten deze wedstrijd. Menig staflid en wisselspeler heeft zich nog niet goed in de dug-out genesteld of Velanas heeft de bal al in het netje liggen. IJzig kalm blijft hij, wanneer hij oog in oog staat met doelman Michael Woud. 1-2 en de spanning is terug in een vermakelijke editie van Jong FC Utrecht - Almere City FC.

Talenten overleven openingsfase
Almere City FC schiet uit de startblokken in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Nog geen tien minuten na het eerste fluitsignaal krijgen de gasten een strafschop toegewezen nadat John Yeboah gemakkelijk naar het gras gaat. Vanaf elf meter weet Thomas Verheijdt echter niet te scoren, zijn pegel verdwijnt via de lat in het vangnet. Ook daarna is het team uit Flevoland nog het vaakst dreigend, onder andere via Ilias Alhaft, maar zijn schot raast rakelings voorlangs het Utrechtse doel.

Jong FC Utrecht komt los
Op het moment dat de Flevolandse druk een beetje gaat liggen, ruikt Oussama Alou zijn kans. Hij denkt: ‘Ik probeer het maar eens!’. En dat is zijn goed recht, want het scheelt niets of Jong FC Utrecht komt geheel tegen de verhouding in op voorsprong. De paal staat echter in de weg voor onze buitenspeler, die na een prima individuele actie uithaalt en ervoor zorgt dat doelman Woud het nakijken heeft.

Almere City FC slaat toe
In een vermakelijke eerste helft wordt het voor de beloftenploeg mentaal een zware wedstrijd als de bal voor de tweede keer op de stip gaat. Ditmaal zet Joshua Mukeh een tackle in om een doelpunt te voorkomen, maar moet daarvoor wel een strafschop incasseren. Daniël Breedijk gaat deze keer achter de bal staan en hij faalt niet: 0-1. Niet veel later is het de razendsnelle John Yeboah die doorbreekt aan de linkerkant en Maarten Paes verschalkt: 0-2.

Invaller Velanas goud waard
Koud in het veld zet Velanas Jong FC Utrecht op nog maar één doelpunt van Almere City FC: 1-2. Deze keer komen de Utrechtse beloften beter uit de kleedkamer en de gasten hebben het zwaar. Na het doelpunt van Velanas drukken de talenten Almere City FC achteruit en een kansenregen volgt. Jeredy Hilterman en weer die dekselse Velanas krijgen enorme mogelijkheden op de gelijkmaker. Doelman Woud is echter telkens weer het laatste obstakel waar Jong FC Utrecht niet doorheen weet te breken.

Almere beslist wedstrijd
De Utrechtse hoop die er gedurende de hele tweede helft is, wordt in de 77e minuut van de wedstrijd aan flarden geschoten door Alhaft. Hij probeert het vanuit de tweede lijn en beslist de wedstrijd: 1-3. De efficiëntie die Jong FC Utrecht vorige week in Oss wel had, had de ploeg vandaag niet in eigen huis. Want na de aansluitingstreffer van Velanas waren er zeker kansen op meer, maar doelpunten bleven helaas uit.

Woensdag naar Eindhoven
Tijd om de rusten is er nauwelijks. Aanstaande woensdag staat namelijk de volgende en tevens de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan reist Jong FC Utrecht af naar Eindhoven, waar het Jan Louwers Stadion het strijdtoneel wordt voor speelronde 38. Er wordt wederom om 20.00 uur afgetrapt, dan in Noord-Brabant.

Jong FC Utrecht – Almere City FC (1-3) 0-2
26. Daniël Breedijk (strafschop) 0-1
32. John Yeboah 0-2
46. Odysseus Velanas 1-2
77. Ilias Alhaft 1-3

Gele kaarten: Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).