Seizoenkaartverkoop: direct records gebroken

31 mei 2021

Records van afgelopen jaar tijdens eerste dagen van nieuwe Seizoenkaartcampagne direct gebroken.

De start van de Seizoenkaartcampagne van dit seizoen heeft zelfs die van de recordjaargang 2020/2021 ruimschoots overtroffen. In de eerste vijf dagen hebben ruim 3.000 supporters van FC Utrecht zich verzekerd van hun plekkie in Stadion Galgenwaard in het seizoen 2021/2022. Dat zijn er zo’n 500 meer dan een jaar geleden tijdens de eerste vijf dagen van de Seizoenkaartverkoop.

Evenals vorig seizoen ligt bij het eerste meetmoment het verlengpercentage op de Bunnikside het hoogst. Al 40 procent van de Seizoenkaarthouders op die tribune verlengde zijn of haar plekkie. Op de tweede plaats: de Zuidtribune, met een verlengpercentage van 37, gevolgd door de Noordtribune (34 procent) en de Cityside: 33 procent.

Meer dan de helft van de Seizoenkaarthouders van vak U was er dit jaar als de kippen bij; 55 procent daarvan verlengde zijn of haar kaart al. Het vak K-1 volgt met een verlengpercentage van 47. Een gedeelde derde plek, met een verlengpercentage van 43, is er voor de vakken M, O, Q en R.

Gekeken naar alleen de dorpen of steden waarin FC Utrecht meer dan 100 Seizoenkaarthouders heeft, is in Amersfoort met afstand het fanatiekst verlengd tot nu toe; 61 procent van de Seizoenkaarthouders van FC Utrecht uit de Keistad heeft al verlengd. Maarssen en Bilthoven, met verlengpercentages van respectievelijk 45 en 40, volgen op die lijst.

De leeftijdsgroep die tot nu toe het snelst verlengt: 40 tot en met 64 jaar. In die categorie staat het percentage verlengingen al op 40, op de voet gevolgd door 18 tot en met 39 jaar; 39 procent.

FC Utrecht, dat is onvoorwaardelijke liefde. Bestel ook jouw Seizoenkaart, klik HIER.