Olivier van Eldik tekent eerste profcontract

26 mei 2021

Verdedigende middenvelder (17) tekent voor drie jaar bij FC Utrecht.

De 17-jarige Olivier van Eldik heeft zijn eerste profcontract bij FC Utrecht getekend. De middenvelder, spelend in de Academie voor FC Utrecht Onder 18, is hierdoor tot medio 2024 verbonden aan de club.

Sinds 2013 speelt Van Eldik in de jeugdopleiding van de Domstedelingen. Hij kwam destijds over SV CDW uit Wijk bij Duurstede. Volgend seizoen wordt dus het negende seizoen bij FC Utrecht voor Van Eldik.

"Ik ben superblij!", opent Van Eldik tijdens zijn eerste interview na het tekenen van het contract. Hij stelt zichzelf desgevraagd ook graag even voor: "Ik kan op meerdere posities spelen: zowel op het middenveld, als in de verdediging. Mijn kwaliteiten zijn denk ik vooral dribbelen en het overzicht aan de bal houden tijdens het aanvallen en verdedigen."

Zijn grote voorbeeld binnen FC Utrecht is aanvoerder Willem Janssen: "Hij kan ook op het middenveld en in de verdediging spelen. Een paar jaar terug was hij ook soms mijn trainer en toen heeft hij me veel geholpen met positiekeuzes." Op de vraag wat Van Eldik wil bereiken antwoordt hij ambitieus: "Ik wil het liefst zo snel mogelijk mijn debuut maken in het professioneel voetbal, dus eerst bij Jong FC Utrecht en hopelijk heel snel in het eerste."