Morgenochtend uitsluitsel over toeschouwers FC Utrecht – FC Groningen

16 mei 2021

FC Utrecht hoopt 3.000 toeschouwers welkom te mogen heten.

FC Utrecht hoopt 3.000 toeschouwers welkom te mogen heten bij de play-off wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen. Morgenochtend volgt definitieve goedkeuring vanuit de overheid. Middels dit bericht wil FC Utrecht alvast iedereen informeren over de gang van zaken bij definitieve goedkeuring.

Wedstrijdinformatie
De intentie is om aankomende woensdag met ongeveer 12,5% capaciteit van Stadion Galgenwaard te spelen, dat betekent dat er ongeveer 3.000 supporters van FC Utrecht de play-off wedstrijd tegen FC Groningen kunnen bijwonen.

Alle bezoekers van de wedstrijd dienen, naast hun wedstrijdticket, een negatieve coronatest te kunnen laten zien bij het betreden van het stadion. Dit bewijs dien je te verkrijgen door middel van een sneltest via testenvoortoegang.nl. Deze sneltest dient maximaal 40 uur voorafgaand aan het einde van de wedstrijd uitgevoerd te zijn. Via deze link vind je een stappenplan waarin precies staat beschreven welke stappen je moet ondernemen om een negatief testbewijs mee te kunnen nemen naar de wedstrijd.

Er kunnen geen uitzonderingen gemaakt worden op het testbeleid voor mensen die gevaccineerd zijn, of reeds corona hebben gehad. Iedereen dient een QR-code te kunnen laten zien bij betreden van het stadion.

Seizoenkaarthouders
Uiteraard wil FC Utrecht eerst de Seizoenkaarthouders die nog geen wedstrijd hebben bezocht dit seizoen de kans bieden om de match van woensdag te bezoeken. Daarom heeft Groep Rood de eerste mogelijkheid op het claimen van een ticket voor deze wedstrijd. Supporters in Groep Rood kunnen vanaf morgen (maandag) 13.00 uur een ticket claimen via de ticketshop. Ook Gouden Seizoenkaarthouders uit Groep Wit hebben vanaf dit tijdstip de mogelijkheid om tegelijkertijd met Groep Rood tickets te bestellen. De Gouden Seizoenkaarthouders hebben namelijk, zoals bij aankoop van de kaart gecommuniceerd, het extra recht op het bijwonen van thuiswedstrijden van de play-offs, mits dat coronatechnisch is toegestaan.

Tot en met morgenavond 19.00 uur zijn de tickets voor Groep Rood en Gouden Seizoenkaarthouders gereserveerd. Mochten er na die tijd nog tickets beschikbaar zijn, dan krijgen supporters die behoren tot Groep Wit vanaf dan ook de kans om een ticket te claimen. Morgen ontvangen alle Seizoenkaarthouders bij start kaartverkoop een mail met meer informatie over het claimen van een ticket.

Business Club Leden
Business Club Leden van FC Utrecht krijgen meer informatie over de tickets via e-mail, de Business app en via de online kanalen van FC Utrecht Business.

Vragen?
Heb je naar aanleiding van het bovenstaande vragen? Je kunt ze stellen aan Afdeling Ticketing van FC Utrecht. Die afdeling is vanaf morgen (maandag) 09.00 uur bereikbaar via ticketing@fcutrecht.nl.