Meiden en jongens genieten van FC Utrecht Experience

04 mei 2021

Een hele week in het teken van de FC Utrecht Experience, dagen vol met plezier en voetbal!

De derde FC Utrecht Experience voor meiden en de FC Utrecht Experience driedaagse, afgelopen week, waren weer een groot succes. Afgelopen maandag werd afgetrapt met het FC Utrecht Experience Meidenvoetbalkamp op Kampong en de FC Utrecht Experience driedaagse voor jongens en meiden op VSC, naast trainingscomplex Zoudenbalch.

Dankzij de samenwerking tussen FC Utrecht en Stichting IT4Kids konden aan deze voetbalkampen ook weer een aantal meiden en jongens meedoen uit gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden. Zij waren benaderd via de Buurtsportcoaches van Sport Utrecht, Stichting Big Brothers Big Sisters, Stichting JoU en Stichting Buurtgezinnen Woerden en IJsselstein, waarmee de club ook nauw samenwerkt.

Deze organisaties zetten zich onder meer in voor gezinnen die leven onder de armoedegrens en verzorgen ook een mooi sportaanbod in de wijken in Utrecht. Voor alle benaderde kids was het deelnemen aan de FC Utrecht Experience een geweldige en leerzame ervaring. Ook wel omschreven als ‘de dagen van hun leven’.

De FC Utrecht Experience voor meiden was, logischerwijs, helemaal ingericht voor meiden. De eerste ochtend stond in het teken van het werken aan techniek, inzicht, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel. In de middag was er een special guest, namelijk; Ferry van de Supportersvereniging. Hij kon de meiden alles uitleggen over het maken van mooie spandoeken. En die werden er na zijn uitleg ook enthousiast gemaakt. Wat een prachtige doeken zijn daar uit voortgekomen! Na het maken van de spandoeken was het tijd voor voetbalspellen met de teams. Dag twee van de Experience begon ook met een voetbalcircuitje waar werd gewerkt aan techniek en inzicht. Daarna was er bezoek van niemand minder dan Gert Kruys, oud-voetballer van FC Utrecht. En uiteindelijk was daar het niet te missen eindtoernooitje.

Ook de jongens op de FC Utrecht Experience driedaagse hebben een gave les gehad van Ferry over het maken van een spandoek en kregen bezoek van Gert Kruys. Gert vertelde hoe het is om profvoetballer te worden en te zijn en wat er gebeurt als je stopt. Voor de kinderen was het een erg leerzame dag. Daarnaast hebben de jongens ook gewerkt aan hun techniek, inzicht, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel tijdens het voetbalcircuit. En, ook belangrijk: ze hebben enorm gelachen tijdens de voetbalspellen.

Het waren al met al, ondanks de regen, voor de kinderen geslaagde dagen op het voetbalveld!