Meer dan tienduizend euro voor Mentelity Foundation

09 mei 2021

Mentelity Foundation neemt cheque in ontvangst in Stadion Galgenwaard.

Edwin Spee, de partner van Bibian Mentel, ontving afgelopen vrijdag een cheque ter waarde van €11.016,28 ten behoeve van de Mentelity Foundation. Op het veld van Stadion Galgenwaard werd de cheque overhandigd door Algemeen Directeur van FC Utrecht Thijs van Es. “Het is vanuit onze maatschappelijke gedachte een eer om iets te kunnen betekenen voor de Mentelity Foundation,” aldus Van Es.

Begin april stond de wedstrijd, ADO Den Haag – FC Utrecht, in het teken van de Mentelity Foundation. Na afloop van de wedstrijd werden de gedragen shirts geveild voor de foundation van Bibian Mentel. De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen en te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Naast de tweeëntwintig FC Utrecht-shirts werd ook het TeamNL jack geveild, dat Mentel droeg tijdens haar gouden race op de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018. “Het is mooi om te zien dat het jack van Bibian zo’n prachtig bedrag heeft opgeleverd voor de Foundation,” aldus Edwin Spee.

"Onze collega’s, medewerkers, spelers en supporters hebben grote bewondering voor de kracht en inspiratie van Bibian Mentel. Haar roots in Utrecht zorgen ook nog eens voor een bijzonder trots gevoel", aldus Nynke Bakker, manager Maatschappelijk. Naast de cheque ontving de Mentelity Foundation een ingelijst jubileumshirt van FC Utrecht met ‘Mentel’ en rugnummer 3, verwijzend naar de drie gouden medailles op de paralympische spelen. “Prachtig, deze lijst zal naast de cheque een mooie plaats krijgen bij ons op kantoor” aldus Spee.  

Met de veiling is een recordbedrag opgehaald van € 11.016,28. Net als het TeamNL jack van Bibian zelf, ging het wedstrijdshirt van Mark van der Maarel voor €2.500,- onder de hamer. Gert Lukassen bemachtigde het jack van Mentel. “Ik vertelde direct tegen mijn zoons dat ik dit veilingitem wilde hebben! Gedurende de veilingperiode heb ik samen met mijn zoons er alles aan gedaan om dit jack te bemachtigen. Het is een eer om deze lijst nu te bezitten,” aldus Lukassen, die al jarenlang trouw Business Club Lid is van FC Utrecht. Lukassen ontving het ingelijste jack uit de handen van Edwin Spee.