Jong FC Utrecht oogst punt ondanks valse start

12 mei 2021

Beloftenploeg sluit seizoen af met gelijkspel in Eindhoven tegen de plaatselijke FC: 2-2.

Jong FC Utrecht heeft het Keuken Kampioen Divisie-seizoen afgesloten met een gelijkspel. Tegen FC Eindhoven maakte het talententeam uit de Domstad een valse start, maar rechtte het vervolgens de rug. Treffers van Mees Rijks en Derensili Sanches Fernandes bleken voldoende voor een remise; pas de tweede van deze jaargang voor de ploeg van trainer/coach Ab Plugboer: 2-2.

De voorzet van Davy van den Berg is op maat, en Mees Rijks staat op de goede plek en doet vervolgens precies het juiste met de bal. De optelsom daarvan, zo vlak voor de rust in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven? Dat Jong FC Utrecht het verschil met de Brabanders verkleint tot één doelpunt. De eerste treffer van de 18-jarige Rijks in de Keuken Kampioen Divisie verzacht de pijn van de valse start die de beloftenploeg in het Jan Louwers Stadion maken enigszins: de 2-1 ruststand biedt nog meer dan voldoende perspectief op een goed resultaat.

Valse start
Het zicht op het oogsten van één of meerdere punten aan de Aalsterweg is na vijf minuten spelen nog een stuk troebeler voor de talenten uit de Domstad. Binnen 300 tellen na het eerste fluitsignaal van Jesse Rozendal staat in de Lichtstad namelijk al een 2-0 score op het bord. Spits Jort van der Sande scoort in de derde minuut de 1-0, en twee minuten later verdubbelt Valentino Vermeulen met een - dat moet gezegd - fraaie omhaal de marge: 2-0.

Vol aan de bak
Vanaf dat moment weet Jong FC Utrecht dus dat het vol aan de bak moet om het seizoen niet met een nederlaag af te sluiten. En aan de bak, dat gáán de beloften. Al regent het dan nog niet direct kansen voor de Utrechters, ze komen wel beter in de wedstrijd; zeker na de 2-1 van Rijks; een goal die trouwens volgt op een moment dat veel op die treffer lijkt. Ook dan is Van den Berg de aangever en rondt Rijks af; maar dan gaat het feestje nog niet door: buitenspel, zo is het oordeel.

Eerste goal Sanches Fernandes
Na de rust maakt Jong FC Utrecht een nog sterkere vuist en daar is FC Eindhoven niet tegen bestand. Derensili Sanches Fernandes, na een dik uur spelen en op een moment dat hij amper vijf minuten binnen de lijnen staat, tekent voor de 2-2. En ook voor Sanches Fernandes geldt dat het doelpunt dat hij scoort in het Jan Louwers Stadion zijn eerste in de Keuken Kampioen Divisie is. Zeker zo voornaam: het is een treffer die ervoor zorgt dat Jong FC Utrecht de jaargang niet met een verliesbeurt afsluit, maar met een remise.

Plek achttien
Jong FC Utrecht heeft in het seizoen 2020/2021 in totaal 35 punten vergaard en dat resulteert in een achttiende plek in het klassement. De talenten uit de Domstad wonnen elf partijen, speelden er twee gelijk en bleven vijfentwintig maal met lege handen achter. Binnenkort op ESPN en het YouTube-kanaal een terugblik op het seizoen van Jong FC Utrecht, aan de hand van de verhalen van onder anderen teamtopscorer Jeredy Hilterman, Mohamed Mallahi, Tim Pieters en Christopher Mamengi.

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht 2-2 (2-1)
3. Jort van der Sande 1-0
5. Valentino Vermeulen 2-0
42. Mees Rijks 2-1
64. Derensili Sanches Fernandes 2-2

Gele kaarten: Naoufal Azzagari, Jens van Son (FC Eindhoven), Raymond Huizing (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling FC Eindhoven: 
Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Valentino Vermeulen, Bart Biemans (81. Jarno Janssen), Joey van Casand (74. Miano van den Bos); Jens van Son, Iker Pozo (67. Lorenzo van Kleef), Mitchel van Rosmalen (81. Jasper Dahlhaus); Naoufal Azzagari (66. Jacky Donkor), Jort van der Sande, Joey Sleegers.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing, Ruben Kluivert, Rick Meissen (20. Mark Pabai), Gabriël Culhaci; Justin Hoogma (60. Albert Lottin), Davy van den Berg, Mees Rijks (60. Derensili Sanches Fernandes); Oussama Alou (82. Djevencio van der Kust), Jeredy Hilterman, Remco Balk (46. Odysseus Velanas).