Hake: 'Het was moeizaam'

02 mei 2021

Hoofdtrainer René Hake na de 3-2 overwinning op Willem II.

De 3-2 overwinning op Willem II heeft ervoor gezorgd dat FC Utrecht is verzekerd van de play-offs. Na afloop van deze wedstrijd stond hoofdtrainer René Hake voor de camera van FC Utrecht om terug te blikken op deze driepunter.

"We zijn op een paar momenten goed weggekomen, dus in dat opzicht is de term moeizaam toepasselijk." Zo begint hoofdtrainer René Hake zijn nabeschouwing op de 3-2 overwinning tegen Willem II. "We waren niet super tevreden over het spel in de eerste helft, dat kon veel beter. Veel verkeerde keuzes in de passing, maar dat had te maken met de veldbezetting. Daardoor komen de jongens die van achteruit die ballen moeten geven eigenlijk in de problemen. Dat hebben we geprobeerd recht te zetten in de rust, maar daar kwam niet heel veel van terecht omdat we dat in een te laag tempo deden. Omdat we dat in een te laag tempo deden gaven we Willem II de kans om daar druk op te zetten. Op het moment dat wij de 3-0 kunnen maken komt er aan de andere kant een counter die Eric nog pakt en daarna in de corner nog binnen vliegt. Op die manier wordt het toch weer een wedstrijd."

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.