Hake: 'Er valt nog genoeg te verbeteren aan ons spel'

07 mei 2021

Voorbeschouwen op sc Heerenveen-uit met Hoofdtrainer René Hake.

In het Abe Lenstra Stadion gaat FC Utrecht morgen (zaterdag) de sportieve strijd aan met sc Heerenveen. Het treffen tussen de Friese nummer elf en de Utrechtse nummer zes van het klassement luidt het begin van de absolute eindfase van het Eredivisieseizoen in. In een tijdsbestek van negen dagen speelt FC Utrecht de laatste drie partijen van de jaargang, voordat de play-offs om Europees voetbal in alle hevigheid losbarsten. De hoogste tijd voor een vooruitblik met Hoofdtrainer René Hake.

“Met welke centrale verdedigers we morgen aan de start staan, gaan we dan zien. Uiteindelijk is het zo dat er afgelopen week tegen Willem II twee jongens geschorst waren, die nu weer beschikbaar zijn”, licht Hake, doelend op Willem Janssen en Mark van der Maarel, toe aan de rand van het trainingsveld op Sportcomplex Zoudenbalch. “Aan ons de taak om voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen de spelers te kiezen waarmee we de grootste kans maken om de wedstrijd te kunnen winnen.”

Willem II-thuis eindigde voor Othmane Boussaid en Hidde ter Avest noodgedwongen vroegtijdig. “Het gaat goed met ze. Het bleek al vrij snel de goede kant op te gaan, en ze hebben een vrijwel volledige trainingsweek kunnen draaien”, aldus de oefenmeester van de Utrechters.

De volledige vooruitblik op sc Heerenveen-uit: