Eerste profcontract voor Ivar Jenner

28 mei 2021

Aanvallende middenvelder voor drie jaar verbonden aan Domstedelingen.

De 17-jarige Ivar Jenner heeft zijn eerste profcontract bij FC Utrecht getekend. Jenner speelt in de Academie van FC Utrecht voor de Onder 18. De middenvelder is tot medio 2024 verbonden aan de club.

Jenner speelde in zijn eerste voetbaljaren bij IJFC uit IJsselstein. Via een tussenstop bij Ajax werd hij overgenomen door FC Utrecht, waar hij instroomde bij de Onder 13. Hij begint komend seizoen aan zijn vijfde jaar bij de club uit de Domstad.

“Mijn dag kan niet meer stuk. Het is een hele mooie beloning voor mijn prestaties”, begint Jenner het interview na zijn contractondertekening. Hij vertelt iets meer over zijn specifieke kwaliteiten: “Mijn kwaliteiten zijn mijn loopvermogen, mijn techniek en mijn pass.”

Als het talent wordt gevraagd een voorbeeld uit het eerste elftal van FC Utrecht te noemen, antwoordt Jenner met Adam Maher: “Maher is sterk aan de bal, kan goed dribbelen en kan iemand voor de goal zetten. Dat is wel een speler waar ik naar opkijk.” Hij sluit af met zijn doel voor de komende jaren bij de club: “Ik wil sowieso zo snel mogelijk mijn minuten maken in Jong FC Utrecht en vanuit daar wil ik me door ontwikkelen tot speler van het eerste.”