Darije Kalezic nieuwe Hoofdtrainer Jong FC Utrecht

28 mei 2021

Ervaren oefenmeester en FC Utrecht bereiken overeenstemming over een contract voor drie seizoenen in Domstad.

Darije Kalezic wordt de nieuwe Hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. De in Zwitserland geboren Bosniër (51) en FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over een contract voor drie seizoenen. 

Kalezic lanceerde zijn spelersloopbaan in Bosnië-Herzegovina en speelde in Nederland voor onder meer RKC Waalwijk en De Graafschap. Bij de Doetinchemse club startte hij zijn trainersloopbaan op, eerst als trainer van de beloftenploeg en vervolgens van het eerste elftal. Nadien werkte Kalezic voor onder meer het Belgische SV Zulte Waregem en het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix, voordat hij afgelopen seizoen bij MVV Maastricht aan de slag ging. Als trainer van een beloftenploeg werkte de ervaren oefenmeester in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 bij PSV. 

“Met Darije halen we een gedreven en ervaren trainer binnen, die weet wat er van spelers wordt gevraagd op de hoogste niveaus in het betaalde voetbal in binnen- en buitenland”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We kiezen er bewust voor om wat dat betreft de lijn door te trekken die we hebben ingezet toen we in de zomer van 2019 René Hake aanstelden als Hoofdtrainer van de beloftenploeg. Onder de leiding van Darije willen we de komende jaren de positieve ontwikkeling van ons beloftenteam als geheel en die van de talenten die er onderdeel van uitmaken op individueel niveau verder gestalte geven.”

“FC Utrecht heeft mij met heel veel respect benaderd voor deze functie binnen de club”, aldus Darije Kalezic. “Binnen de organisatie beschouwen ze deze functie als zeer belangrijk. Iedereen weet dat ik een hoofdtrainer ben die heel graag met jonge spelers aan de slag ga. Hoewel ik bij een aantal clubs heb gewerkt waarin met name het behalen van resultaat de prioriteit was, ben ik tegelijkertijd nooit het gevoel met, en de aandacht voor ontwikkeling van jonge talentvolle spelers kwijtgeraakt. Ik verheug me erop om aan de slag te gaan in een organisatie waarin een topsportklimaat heerst. Ik hoop dat ik met mijn inbreng een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van FC Utrecht.”