Beloften sluiten seizoen af in Eindhoven

12 mei 2021

Jong FC Utrecht speelt vanavond (woensdag) tegen FC Eindhoven.

Het Jan Louwers Stadion is vanavond (woensdag) het decor van de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen van Jong FC Utrecht. Het duel met FC Eindhoven begint aan de Aalsterweg om 20.00 uur.

Lukt het om punt 35, 36 en 37 van dit seizoen binnen te slepen en daarmee na eerder al de puntentotalen van de seizoenen 2017/2018 en 2018/2019 te hebben overtroffen, de score van jaargang 2016/2017 te evenaren? En Jeredy Hilterman, slaagt hij erin het teamtopscorersrecord dat hij met zijn 19 treffers dit seizoen al dik en breed in handen heeft nog scherper te stellen? Het zijn vragen waarop vanavond het antwoord volgt, in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Daar speelt Jong FC Utrecht voor de 38ste en laatste keer van deze jaargang een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.

Weerzien met oude bekenden
FC Eindhoven is de tegenstander; een team dat de laatste zes wedstrijden drie zeges boekte en even vaak aan het kortste eind trok. Een enigszins wispelturige tegenstander dus, die beschikt over routiniers als keeper Ruud Swinkels (34 jaar), de verdedigers Bart Biemans (33) en Jason Bourdouxhe (30) en middenvelder Jens van Son (33) en jonge talenten uit voornamelijk Noord-Brabant. In de selectie van de ploeg uit de Lichtstad ook enkele ouden bekenden, zoals Maarten Peijnenburg (goed voor 50 duels in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht), Utrechter Thom Jonkerman en de op diverse posities inzetbare Collin Seedorf, die evenals Jonkerman in de jeugdopleiding speelde in de Domstad.

Eerste en laatste
Merkwaardig genoeg is FC Eindhoven niet alleen de laatste tegenstander van de beloftenploeg van FC Utrecht dit seizoen, het was ook de eerste opponent die de talenten uit Utrecht troffen. Op 28 augustus 2020, tijdens de eerste speeldag van dit seizoen, eindigde het onderonsje op Sportcomplex Zoudenbalch in 1-2. De inmiddels bij FC Eindhoven vertrokken Kaj de Rooij opende de score, waarna Tim Pieters tekende voor de eerste Jong FC Utrecht-goal van seizoen 2020/2021. De van ADO Den Haag gehuurde Lorenzo van Kleef maakte namens de Eindhovenaren de winnende aan de Koningsweg.

Live updates via Twitter en Instagram Stories
FC Utrecht doet vanuit het Jan Louwers Stadion rechtstreeks verslag van het duel met FC Eindhoven via Twitter en Instagram Stories. Flitsen van de wedstrijd kun je bovendien zien in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt. De kick-off van de partij is om 20.00 uur.