Nooit eerder stonden FC Utrecht en Feyenoord tegenover elkaar in de play-offs om Europees voetbal.

Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar natuurlijk al wel in De Kuip, de plek waar de finale van de eindronde wordt gespeeld. Toen werd het 1-1. Mark van der Maarel opende namens FC Utrecht de score, Lutsharel Geertruida bepaalde de eindstand.

FC Utrecht en Feyenoord stonden 5 keer tegenover elkaar in andere competities dan de Eredivisie. In 4 gevallen wonnen de Rotterdammers, eenmaal zegevierden de Utrechters.

De laatste zege van FC Utrecht op Feyenoord dateert van 31 maart 2019. Toen werd het in Stadion Galgenwaard 3-2 voor de Domstedelingen. Timo Letschert maakte in de blessuretijd de winnende treffer.

Feyenoord neemt voor de vijfde keer deel aan de play-offs om Europees voetbal. Nog nooit wonnen de Rotterdammers de eindronde.

FC Utrecht pakte via de play-offs 5 keer een ticket voor Europees voetbal, meer dan elke andere Nederlandse ploeg.

In de huidige Feyenoord-selectie hebben Bryan Linssen (12), oud-FC Utrecht’er Jens Toornstra (11) en Leroy Fer (9) de meeste wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal gespeeld.

Willem Janssen heeft 29 wedstrijden in de play-offs achter zijn naam staan. Dat zijn er minstens 11 meer dan elke andere speler. Een gedeelde tweede plaats in dat klassement is voor Mark van der Maarel en Sander Boschker; allebei 18 duels.

Dick Advocaat van Feyenoord neemt na de finalewedstrijd afscheid als trainer. Advocaat was als speler en oefenmeester ook actief voor FC Utrecht en won met de ploeg uit de Domstad de play-offs om Europees voetbal in het seizoen 2018/2019.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 7 wedstrijden in alle competities.

Simon Gustafson, oud-speler van Feyenoord, maakte 4 goals in de 5 wedstrijden die hij namens FC Utrecht speelde in de play-offs om Europees voetbal. Alleen Sébastien Haller en Ricky van Wolfswinkel vonden namens de Domstedelingen net zo vaak het net in de eindronde.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO