FC Utrecht was afgelopen seizoen op eigen veld met 3-0 te sterk voor PSV. Op 19 oktober 2019 maakten Sander van de Streek, Adam Maher en Sean Klaiber toen de goals namens de Utrechters.

Eerder dit seizoen waren er bij de onderlinge ontmoeting tussen de Utrechters en de Eindhovenaren ook 3 doelpunten te bewonderen. De verhouding was toen, in Noord-Brabant, wel in Utrechts nadeel: PSV 2, FC Utrecht 1.

Het is voor de vijfde keer dat FC Utrecht en PSV elkaar treffen op de laatste speeldag van het seizoen.

FC Utrecht is verzekerd van deelname om de play-offs om deelname aan de Conference League. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake staat zesde en heeft 2 punten meer dan nummer 7 FC Groningen. De nummers 6 en 7 van het klassement treffen elkaar in de halve finale van de play-offs. De nummer 6 heeft dan het thuisvoordeel.

FC Utrecht speelde dit seizoen 13 keer gelijk. Dat is het vaakst van alle ploegen in de competitie. Meer FC Utrecht-remises in 1 seizoen? Dat kwam 2 keer voor: 14 stuks in 1996/1997 en 15 maal in de jaargang 1991/1992.

Gyrano Kerk miste dit seizoen als enige speler van FC Utrecht nog geen enkele competitiewedstrijd. De laatste speler die namens FC Utrecht in alle 34 speelronden van een seizoen in actie kwam, was Sander van de Streek in de jaargang 2017/2018.

Willem Janssen scoorde dit seizoen nog niet. De aanvoerder van FC Utrecht was in elk van de vorige 13 Eredivisieseizoenen telkens goed voor minstens 1 doelpunt. De laatste speler die in 14 opeenvolgende jaargangen scoorde in de Eredivisie, was Anthony Lurling in de periode 1999/2000 – 2013/2014.

Janssen heeft inmiddels al 191 Eredivisiewedstrijden gespeeld namens FC Utrecht en staat daarmee samen met Alje Schut op plek 13 op de eeuwige ranglijst van de club. Pascal Bosschaart is de huidige nummer 12 met 194 duels.

Urby Emanuelson is nog 1 partij verwijderd van een mooie mijlpaal: 250 Eredivisiewedstrijden. De middenvelder maakte op 10 april 2005 namens Ajax zijn debuut in de Eredivisie in een 4-2 thuiszege op AZ.

Hoofdtrainer René Hake coachte afgelopen donderdag zijn 250ste wedstrijd in het betaalde voetbal en coacht zondag tegen PSV voor de 100ste keer een partij in de Eredivisie.

Adam Maher moet het duel met zijn voormalige club PSV aan zich voorbij laten gaan. Hij is geschorst.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO