'Truth or dare' met Tommy St. Jago en vlogster Juf Marijke

23 maart 2021

FC Utrecht maakt in samenwerking met Maatschappelijk Partner a.s.r. geldzaken bespreekbaar tijdens Week van het Geld.

FC Utrecht maakt deze week, in samenwerking met Maatschappelijk Partner a.s.r., geldzaken bespreekbaar voor basisschoolkinderen. De aanleiding daarvoor? Het is deze week de Week van het Geld!

De aftrap van de activiteiten van FC Utrecht en a.s.r. in het kader van de Week van het Geld werd gisteren (maandag) gehouden bij basisschool De Kleine Prins in de Utrechtse wijk Overvecht. De leerlingen van die school voor chronisch zieke kinderen, leerlingen met een motorische beperking en leerlingen met prikkelverwerkingsproblemen keken naar een door FC Utrecht-speler en de van YouTube bekende Juf Marijke gemaakte vlog over geldzaken.

In de video vertelt St. Jago over hoe hij omgaat met geld en geeft hij de kids tips over hoe ze zelf nog beter met geld kunnen omgaan. Eén van de hoogtepunten: het moment waarop St. Jago en Juf Marijke het spel ‘Truth or Dare’ spelen. De kinderen in Overvecht konden daar vanuit hun klaslokaal aan meedoen en genoten daar volop van. Als klap op de vuurpijl kregen de kids aan het einde van de zowel leuke als educatieve bijeenkomst een mooie goodiebag van FC Utrecht, met daarin leuke presentjes zoals FC Utrecht-veters en een door a.s.r. geschonken Dagobert Duck, waarin het gaat over geld.

Jeugdspelers geven online persconferentie
Daags erna stond Juf Marijke voor de klas bij basisschool KWS in Baarn. De kinderen van groep 6 kregen de unieke kans om in een online persconferentie al hun prangende vragen over geldzaken te stellen aan de jeugdspelers Kevin Gadellaa en Casper van Rooijen van respectievelijk de Onder 18- en de Onder 17-selectie van FC Utrecht. ‘Vanaf welke leeftijd kreeg je zakgeld?’, en ‘Geven jullie altijd in één keer heel veel geld uit of heel vaak een beetje?’, werd er onder meer gevraagd. Eén van de kids besloot van de gelegenheid gebruik te maken om een tip te delen met zijn klasgenootjes én de talenten van FC Utrecht. ‘Mijn tip’, zo vertelde hij, ‘is dat je het geld dat je krijgt of verdient meteen apart moet zetten om zo te sparen voor later!’