Plugboer: ‘De tweede helft werd er meer gevraagd’

05 maart 2021

Hoofdtrainer Ab Plugboer blikt terug op de 0-1 nederlaag tegen MVV Maastricht.

Stond er eerder deze week nog een glimlach op het gezicht van Ab Plugboer, staat Plugboer vandaag met zijn team aan de verkeerde kant van de streep. Een 0-1 verliespartij tegen MVV Maastricht is het resultaat van 90+ minuten voetbal op Sportcomplex Zoudenbalch. Ab Plugboer blikt terug bij FCUtrecht.nl.

“Fysiek gezien leggen wij het af tegen de meeste teams” begint Ab Plugboer zijn terugblik. “Wij moeten het hebben van het voetbal, van dynamiek en loopacties. Dat vond ik de eerste helft goed aanwezig, waardoor we in kansrijke posities zijn gekomen. In de tweede helft gaan zij vanwege de voorsprong leunen, dan wordt er meer gevraagd.”

“Ik vond hem verdienstelijk”, kijkt Ab Plugboer terug op het debuut van de 17-jarige Mees Rijks. “Het is goed voor hem om dit te ervaren. In het tempo tussen een onder 18-wedstrijd en een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd zit natuurlijk een groot verschil. Het is goed om te zien hoe Rijks zich hier profileert en een ontwikkeling doormaakt. Er staan drie jongens van FC Utrecht Onder 18 in het veld vandaag. Dat is natuurlijk waar wij als club naar toe willen. Het zijn jongens die ook echt de potentie hebben om mee te kunnen komen” aldus Plugboer.