Online persconferentie Jong FC Utrecht met kinderen van het WKZ

11 maart 2021

Kinderen Wilhelmina Kinderziekenhuis vragen spelers en staf Jong FC Utrecht hemd van het lijf

Het theater van het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd woensdagmiddag 10 maart omgetoverd tot heuse perszaal. Zo’n zeventien patiënten mochten in de huid kruipen van een journalist en een afvaardiging van Jong FC Utrecht via een videoverbinding het hemd van het lijf vragen. Hoofdtrainer Ab Plugboer, assistent-trainer Kevin van Veen en spelers Jeredy Hilterman, Reda Akmum, Raymond Huizing en Rida El Barjiji schoven aan om deze groep kinderen een fantastische middag te bezorgen.

Vier minuten na de start van de online persconferentie voegde Jeredy Hilterman en Reda Akmum zich bij de groep. Vrijwel direct kwam er een vraag vanuit de kinderen: “Krijgen jullie een straf wanneer jullie te laat komen?” De trainers en medespelers konden hun lach niet inhouden. “Wij hebben een rad waar allemaal straffen op staan. Wanneer er iemand te laat komt of een andere misstap begaat, moet hij een draai geven aan het rad”, vertelde assistent-trainer Kevin van Veen. “Ik verwacht dat ik binnenkort weer een dag de materiaalman mag helpen,” aldus Reda Akmum die al wat klusjes heeft mogen doen.

Samen dansen
Allerlei vragen kwamen voorbij: “Kunnen jullie nog wel voetballen in deze tijd?”, “Hoe lang speel je al voor FC Utrecht?”, “Mogen jullie wel snoepen als jullie zin hebben in iets lekkers?” en “Wat eten jullie op je verjaardag?”. Stuk voor stuk werden ze uitgebreid beantwoord door de afvaardiging van Jong FC Utrecht. Samen met de kinderen werd er een dansje verzonnen voor de beloftenploeg wanneer zij scoren aankomend weekend “Jeredy, je weet wat je te doen staat aankomend weekend. Het is je plicht”, zette middenvelder Rida el Barjiji zijn teamgenoot op scherp.

Online stadiontour
Waar de kinderen normaliter kunnen genieten van een wedstrijd in Stadion Galgenwaard, moest het dit keer via een online verbinding. Ondanks deze manier van communiceren zorgde de aanvoerder van Jong FC Utrecht, Hilterman, alsnog voor een stadiontour. Hij nam de kinderen virtueel mee naar de kleedkamer. Ook liet hij ze, na het overwinnen van een aantal obstakels, het heilige gras zien. “Jongens en meiden, het hek naar het veld is afgesloten, maar speciaal voor jullie klim ik wel even over het hek!” aldus Hilterman.

Lastige vraag
De lastigste vraag voor de spelers van Jong FC Utrecht? Dat was toch wel: “Wat was de moeilijkste tegenstander waar je ooit tegen hebt moeten spelen?”. Na wat twijfels kwamen toch een aantal namen naar boven. “Matthijs de Ligt en Donyell Malen waren de lastigste tegenstanders”, vertelden de spelers. Hoofdtrainer Ab Plugboer heeft ook een succesvolle voetbalcarrière gehad: “Ruud Gullit en Marco van Basten zijn mijn moeilijkste tegenstanders geweest. Zij waren echt heel goed.”

In het echt ontmoeten
Na afloop van de sessie werden er verschillende foto’s gemaakt met de online aanwezige spelers en staf. Als aandenken ontvingen alle deelnemende kinderen een FC Utrecht goodiebag zodat zij nog vaak kunnen terugdenken aan deze middag. “Wanneer het weer mogelijk is, hoop ik jullie snel in het echt te ontmoeten”, vertelde Hilterman.

Exact een jaar geleden speelde FC Utrecht haar laatste thuiswedstrijd met een vol Stadion Galgenwaard. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam stond toentertijd volledig in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de kinderen van het kinderziekenhuis het stadion en de spelers van FC Utrecht niet bezoeken. Om toch de verbinding met de kinderen in het ziekenhuis te behouden en ze een leuke dag te bezorgen, worden de initiatieven van FC Utrecht bij het WKZ online gehouden. De aankomende maanden zullen er nog verschillende activiteiten worden georganiseerd in het ziekenhuis voor de kinderen.