Offday tegen Jong PSV

15 maart 2021

Jong FC Utrecht verliest met 1-6 van Eindhovense beloftenploeg.

Een vervelende avond voor Jong FC Utrecht. De ploeg van hoofdtrainer Ab Plugboer lijdt een 1-6 nederlaag tegen Jong PSV. Mohamed Mallahi tekende vandaag (maandag) voor de enige Utrechtse treffer.

Johan Bakayoko aan de bal. De aanvaller van Jong PSV dribbelt richting de rand van het Utrechtse zestienmetergebied en haalt uit. Zijn schot eindigt in de korte hoek achter doelman Maarten Paes. De invaller in de Brabantse voetbalploeg zet daarmee ook direct de eindstand op het scorebord: 1-6.

Openingsfase
Jong PSV komt al vroeg op voorsprong. Na 3 minuten begint Jeremy Antonisse aan een actie bij de achterlijn. De aanvaller van Jong PSV passeert twee tegenstanders en geeft een voorzet richting de tweede paal. Daar staat Shurandy Sambo om de bal binnen te koppen. De rechtsback van Jong PSV opent vanavond de score: 0-1. Even later, in de elfde minuut, wordt Joël Piroe weggestuurd door Emmanuel Matuta. De nummer tien van de Eindhovenaren rond koelbloedig af: 0-2.

Vervelende thee
Vlak voor rust moet Jong FC Utrecht de derde tegentreffer incasseren. Bij een aanval van Jong PSV is het Fod Fofana die met een omhaal de derde Eindhovense treffer voor zijn rekening neemt. De beide ploegen gaan daardoor met een 0-3 ruststand de kleedkamers in.

Na rust
Nadat de beide elftallen de kleedkamers zijn uitgekomen is het spelbeeld nog steeds hetzelfde. Jong PSV is uiterst effectief met de kansen die het krijgt. De tweede speelhelft is vier minuten onderweg als Tijn Daverveld de bal binnenkopt: 0-4. Even later, in de zestigste minuut, stormt Fofana richting het doel van Jong FC Utrecht. De spits blijft koelbloedig en scoort zijn tweede treffer van de avond: 0-5.

Eretreffer
Toch doet Jong FC Utrecht nog iets terug. Mohamed Mallahi wordt weggestuurd richting het zestienmetergebied van Jong PSV. De vleugelspeler van de Utrechtse beloftenploeg zoekt ruimte om uit te halen. De schuiver van de 21-jarige buitenspeler eindigt in de korte hoek achter doelman Maxime Delanghe.

'Mentaal elkaar laten vallen'
“Ik ben natuurlijk teleurgesteld in het resultaat. Als je binnen 11 minuten twee goals tegen krijgt, dan gebeurt er mentaal iets. En ik vind dat we op mentaal gebied elkaar vandaag hebben laten vallen in deze wedstrijd. Dit zijn wel momenten waarin je elkaar nodig hebt. Mentaal gezien moet je dan met elkaar de rug blijven rechten, want er komen nog negen wedstrijden aan.”

Brabantse wedstrijden
Jong FC Utrecht komt aankomende vrijdag weer in actie. Op die dag reist het elftal van hoofdtrainer Ab Plugboer naar het SolarUnie Stadion voor de ontmoeting met Helmond Sport. Om 20.00 uur wordt er die dag afgetrapt.

Jong FC Utrecht - Jong PSV 1-6 (0-3)
3. Shurandy Sambo 0-1
11. Joël Piroe 0-2
40. Fodé Fofana 0-3
49. Tijn Daverveld 0-4
60. Fodé Fofana 0-5
64. Mohamed Mallahi 1-5
85. Johan Bakayoko 1-6

Gele kaarten: Mees Kreekels (Jong PSV)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Sam Dröge

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Giovanni Troupée (46. Djevencio van der Kust); Raymond Huizing (46. Mark Pabai); Ruben Kluivert, Sylian Mokono, Albert Lottin (63. Yuya Ikeshita); Othmane Boussaid, Davy van den Berg (64. Rida El Barjiji); Mohamed Mallahi, Djenairo Daniels (72. Derensili Sanches Fernandes), Odysseus Velanas.

Opstelling Jong PSV:
Maxime Delanghe; Shurandy Sambo (65. Mees Kreekels); Tijn Daverveld, Armando Obispo, Fredrik Oppegård, Emmanuel Matuta, Mathias Kjølø (81. Dante Rigo); Cheick Touré (65. Johan Saint-Cyr Bakayoko); Jeremy Antonisse (71. Damian Timan); Joël Piroe, Fode Fofana (81. Kristófer Ingi Kristinsson).