Nieuw seizoen eDivisie van start

30 maart 2021

Nieuwegeiner Jaey Daalhuisen en Melvin Boere uit Lopik staan namens FC Utrecht eSports aan de start.

Het nieuwe eDivisie-seizoen gaat vandaag (dinsdag) van start. De eSporters van FC Utrecht trappen de jaargang af met een wedstrijd tegen AZ en komen morgen opnieuw in de ring. Dan is ADO Den Haag de tegenstander van de Pro Gamers van de FC uit de Domstad. Ook dit seizoen vertegenwoordigen Nieuwegeiner Jaey Daalhuisen en de in Lopik woonachtige Melvin Boere FC Utrecht in de prestigieuze eDivisie.

Vanaf vandaag tot en met 2 juni strijden de eSporters van de achttien Eredivisieclubs om de kampioensschaal en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. Elke dinsdag en woensdag worden gedurende zeven weken in totaal zeventien speelrondes afgewerkt. Dat levert aan het einde van de rit een ranglijst op en wie dan in de top 4 staat, plaatst zich direct voor de eDivisie Finals. De nummers 5 tot en met 12 strijden in een play-off om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen de acht beste teams het dan tegen elkaar op in de eDivisie Finals.

De eDivisie-wedstrijden zijn elke dinsdag en woensdag tussen 17.30 en 20.30 uur live te zien op het YouTube-kanaal van de eDivisie. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de eSports-tak van FC Utrecht? Volg FC Utrecht eSports dan op Instagram!